Борачка организација Источни Стари Град обиљежила крсну славу

0
381

Данас је у општини Источни Стари Град обиљежена крсна слава општинске Борачке организације.

Предсједник Борачке организације Источни Стари Град Драгољуб Дерикоња је са борцима и члановима породица погинулих бораца одбрамбено- отаџбинског рата уз присуство начелника општине Боја Гашановића  са руководством и директорима предузећа и јавних установа положио вијенце на спомен обиљежје погинулим борцима на Хреши.

„Крсну славу Борачка организација Источни Стари Град обиљежава сваке године и то је прилика за сјећање на људе који су дали највећи допринос  стварању Републике Српске. Нисмо задовољни односом Владе Републике Српске према борачкој популацији, ниским инвалиднинама, борачким накнадама и свеукупном сарадњом , али се надамо да ће се тај однос промјенити због свих нас“, рекао је Дерикоња.

Посебно је  истакнута квалитетна сарадња и посвећеност Града Источно Сарајево и Општине Источни Стари Град који имају разумјевања за општинску Борачку организацију и у складу са својим могућностима пружају подршку борачкој популацији.

Начелник Општине Источни Стари Град Бојо Гашановић се захвалио предсједнику општинске Борачке организације Драгољубу Дерикоњи на организацији славе и позвао је  на јединство, саборност, међусобну помоћ и проналажење заједничких рјешења за постојеће проблеме.

Ове године смо реализовали многе пројекте у свим мјесним заједницама општине,  измедју осталог и капитални пројекат јачања институција општине, а односи се на Ватрогасни дом на Хреши. Млади људи који ће бити запослени у тој институцији су са територије општине Источни Стари Град и млађи су од 25 година старости. Јако сам поносан на то да су њихови очеви били припадници Војске Републике Српске и учесници у одбрамбено-отаџбинском рату. Приликом запошљавања консултовао сам предсједника општинске Борачке организације господина Дерикоњу“, рекао је Гашановић.

Наглашено је да ће институција Општине, предузећа и установе увијек бити на располагању  припадницима борачке организације и становницима Источног Старог Града.

Овом приликом прочитана је честитка предсједника Борачке организације Републике Српске Генерала Миломира Савчића, а обиљежавању крсне славе присуствовали су представници Удружења бораца „Бели вукови“ који су положили вијенац на спомен обиљежју.

Парастос је служен у сркви Светог Пантелејмона на Вучијој Луци након чега је уприличено ломљење славског колача и славски ручак за све присутне.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име