Бореновић: Увјерени смо у побједу у трци за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника РС

0
182

Предсједништво ПДП-а усвојило је данас је у Источном Сарајеву концепт изборне кампање и потврдило кандидатуре Младена Иванића за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске и Вукоте Говедарице за предсједника Републике Српске.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је новинарима да очекује значајније учешће ПДП-а и у Парламентарној скупштини БиХ и да су потпуно увјерени у побједу у трци за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске.

Према његовим ријечима, на данашњој сједници Предсједништва ПДП-а било је ријечи о актуелним политичким и економских питањима.

“Предсједништво ПДП-а дало је пуну подршку настојањима Клуба посланика наше странке да у Народној скупштини Републике Српске, заједно са колегама из Савеза за промјене, наставе са дјеловањем по питању подношења интерпелација о кључним животним темама, важним за грађане Републике Српске”, рекао је Бореновић.

Он је најавио да су у припреми још двије интерпелације, и то о демографској политици Републике Српске и о борби против корупције и криминала.

“Већ сљедеће седмице ћемо у парламенту разговарати о интерпелацији о здравственом и пензионом систему Републике Српске, као и о интерпелацији о јавним предузећима”, навео је Бореновић.

Бореновић је истакао да подржавају парламентарну иницијативу на нивоу БиХ за скенирање гласачких листића и видео-надзора како би се обезбиједили фер, поштени и демократски избори.

“Имамо Програм обнове Републике Српске, као и људе који су спремни да то проведу, да обезбиједе економску, моралну и демографску обнову Српске. Нама нису потребни сукоби ни ратови, нама треба мудрости и одговорности”, закључио је предсједник ПДП-а.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име