Борису Ристовићу бронза на првенству Балкана

0
475

У Никшићу се јуче и данас одржава првенство Балкана за старије дјечаке (до 15 година) у џудоу на којем наступају и представници џудо клуба “Фамос”.

Првог дана такмичења на татами су изашли џудисти Андреј Милић и Борис Ристовић.

Расположени Ристовић у првој борби ефектним бацањем на два „wazarija“ добија представника Грчке док у другој борби губи од Бугарина који је на крају освојио прво мјесто.

У првој репесажној борби Ристовић побјеђује одличног Турчина да би у борби за бронзану медаљу побједио репрезентативца Црне Горе Никчевића.

Скор од три побједе и једног пораза био је довољан за бронзану медаљу.

„С обзиром да је мој такмичар изгубио само од првака Балкана ова бронза има сребрни сјај“, изјавио је тренер Жељко Шиљеговић.

Андреј Милић након пораза у првој борби од Бугарина другу борбу је завршио побједом над такмичарем из Турске да би у репесажној борби изгубио од другог представника Турске и тако на крају заузео седмо мјесто.

Ово је пета Балканска медаља за џудо клуб Фамос у овој години а обзиром да је пред нама Балканско првенство за дјечаке до 13 година и првенство Балкана за сениоре, ми већ сад можемо рећи да је ово једна од наших најуспијешнијих година“, истакао је Шиљеговић.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име