Брат и сестра умрли након тешког тровања

0
1206

Обдукција тијела потврдила је да су брат и сестра Недиљко (57) и Милка (61) Илић преминули након тешког тровања, ексклузивно сазнаје Српскаинфо.

Извор из истраге објаснио је да су брат и сестра умрли прије максимално шест дана  и у кратком временском размаку, једно за другим.

На тијелима није било трагова који би указали да се радило о убиству, односно да је узрок смрти било дјеловање механичке силе.

Извор Српскаинфо из истраге изјавио је да су током увиђаја у кући гдје је пронађена Милка Илић пронађени и трагови повраћања, што такође иде у прилог тези да су се брат и сестра отровали.

„Радило се методом елиминације како би се утврдио тачан узрок смрти Недиљка и Милке Илић. Нема трагова убиства, као ни материјалних доказа да су брат и сестра умрли услијед гушења од дима или сличног. Чињеница да су обоје умрли прије максимално пет до шест дана и једно за другим, као и трагови повраћања говоре да је узрок смрти највјероватније било тровање“објаснио је извор из истраге.

Обдукција је између осталог потврдила да је тијело Недиљка Илића било без главе и горњих екстремитета.

„Дивље звијери су након смрти појеле дијелове тијела несрећног човека, док је тијело Милке било нетакнуто“ објаснио је извор из истраге.

Беживотна тијела брата и сестре Илић пронађена су у четвртак око 11 часова. Недељко је пронађен у дворишту, док је његова сестра Милка пронађена у породичној кући.

На вијест о трагичног смрти Недељка и Милке Илић, који су нађени мртви у у удаљеном селу, свештеник Чедомир Арамбашић, парох стројички, за Српскаинфо је изјавио да су Илићи живјели необичним животом и да нису били нарочито комуникативни, али да су комшије, ипак, биле зачуђене што их нису виђале више од мјесец дана.

„Ни ја их нисам често виђао, мада сам настојао да им се приближим, звао их у цркву и покушавао да их посјетим код куће, али нисам успио у томе“ каже парох Арамбашић.

На вијест да су Илићи нађени мртви, запутио се у удаљено село Водице, на 10 километара од Стројица и око 25 километара од Шипова.

„Покојна Милка је скоро сваки дан долазила у Стројице, али комшије кажу да је нису видјели у посљедњих мјесец дана. Њеног брата, који није тако често залазио међу људе, нисам виђао мјесецима“ каже мјесни свештеник и додаје да је Недиљко имао 57 година, а да је његова сестра била вјероватно приближно исте старости, али да је њене године било тешко процијенити, јер је била прилично запуштена.

„Живот им је био прилично тежак. Њихова мајка је 1995. године у рату, у повлачењу нашег народа, изгорјела, послије неколико година умро им је и отац, а њих двоје нису били баш спремни да брину о себи. Често је Милка долазила у Стројице, па би јој људи давали хране, долазила је и мени на врата, јер су брат и она углавном живјели од милостиње, али, ето, у цркву нису долазили“каже парох Арамбашић.

И мјештани Стројица и околних села потврдили су за Српскаинфо да се ради о двоје старијих људи, не баш способних за самосталан живот, те да су живјели у родитељској кући недалеко од пута Шипово – Купрес.

Мјештани их нису избјегавали, јер нису били насилни нити злобни, али нису имали ни блиских пријатеља и рођака, тако да су били углавном усамљени.

Детаљна истрага

Окружно јавно тужилаштво Бањалука јуче је саопштило да је надлежни тужилац наредио да се проведу све истражне мјере и радње у циљу утврђивања тачних околности догађаја. Проналазак беживотних тијела брата и сестре Недиљка и Милке Илић узнемирио је мјештане Шипова.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име