Брчкало: Неодговорна власт угрозила одржавање ЕYОF-а

1
684

Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Мирослав Брчкало упозорио је данас да је због неизвршавања обавеза Влада РС-а угрозила одржавање Европског омладинског олимпијског фестивала (ЕYОF).

– Неодговорна Влада, односно премијерка Жељка Цвијановић и министар финансија Зоран Тегелтија нису испунили обећања и финансијски подржали овај најважнији спортски догађај за Републику Српску и БиХ, након Олимпијаде 1984. године. Подршка је изостала па нису завршена борилишта за биатлон, клизање и карлинг – указао је Брчкало.

Због свега је, тврди, упитно одржавање ЕYОF-а, у фебруару наредне године, а чији домаћини би требало да заједнички буду градови Источно Сарајево и Сарајево.

– Ни обећање предсједника Републике Српске Милорада Додика првом човјеку Европског олимпијског комитета (ЕОК) Јанезу Коцијанчићу и Божидару Маљковићу, из Олимпијског комитета Србије нису била довољна да уозбиље Владу РС и пријети нам одузимање такмичења и велика срамота, иако је учешће на ЕYОF-у већ потврдило више од 1.500 такмичара из 47 земаља – навео је Брчкало.

Упутио је, како каже, посљедњи апел властима РС-а да обезбједе средства која су обећали ребалансом буџета како би могла бити оперативна за завршетак инфраструктурних пројеката од којих зависи одржавање ЕYОF-а.

Брчкало подјећа да је више пута и у Народној скупштини РС-а указивао на значај тог догађаја и тражио подршку ентитетских власти.

– Да би Источно Сарајево добило организацију овог догађаја много је урађено на лобирању, уз помоћ познатих и признатих имена из свијета спорта и била би велика штета да се овај посао не доведе до краја, а вријеме нам није савезник – подцртао је шеф Клуба посланика ПДП-а у Наодној скупштини РС-а.

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име