Четири кућна третмана за јесењу његу руку и ноктију

0
177

Кожа руку постаје веома осјетљива кад стигну јесењи дани. Вјетар и сув ваздух у просторијама додатно је исушују, па је зато морамо посебно заштитити и његовати.

Љепота

Мажите руке што чешће, а послије сваког прања обавезно. И носите рукавице кад перете судове

Пилинг је обавезан

Да би кожа боље упила састојке из препарата за његу, обавезно радите пилинг руку једном у 10 дана. Слободно кориситите пилинг за лице на бази биљних екстракта или да га сами направите. Помјешајте кашику смеђег шећера, двије кашике слатке павлаке и двије кашике маслиновог уља. Овом смјесом трљајте руке кружним покретима два-три минута, па исперите топлом водом. Потом добро обришите руке.

Ставите маску

Послије пилинга обавезна је маска. Намажите је на руке и преко навуците памучне рукавице. Под утицајем топлоте поре се шире и тако кожа лакше упија хранљиве састојке. Маску држите десетак минута, опет исперите топлом водом и добро обришите руке.

Мажите руке

Да би кожа била њежна и заштићена најважније је да направите добар избор креме за руке, па зато при куповини не обраћајте пажњу на мирис и паковање, већ на текстуру и састојке креме. Ако имате мјешовиту или масну кожу најбоље ће вам пријати хидратантне, ако вам је кожа сува, бирајте гушће и масније креме.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име