Четири разлога због којих вас боли глава

0
435

Узроци главобоље често нису озбиљна и хронична обољења, као што се углавном мисли, него неочекивани, спољашњи фактори из наше околине.

Будући да је ово једна од најчешћих “бољки”, која повремено мучи готово свакога, може бити корисно да откријете неколико узрока њене појаве.

Јако вјештачко светло

Они који пате од главобоља треба да избјегавају јако свјетло и више времена проводе у замраченијим просторијама. Здравствени центар Бет Израел открио је везу између очних и можданих неурона који контролишу физичке параметре, попут куцања срца, губитка даха, умора и мучнине.

Лијекови који садрже кодеин

Узимање великих доза лијекова који садрже кодеин могу да проузрокују јаке главобоље, показало је истраживање Универзитета у Аделајду. Дугорочно, утицај ових лијекова прије ће да погорша проблем с главобољом, него да му помогне.

Олуја и грмљавина

Научници са Универзитета у Синсинатију доказали су да постоји 19 одсто више ризика за главобољу током грмљавине, што значи да она има јединствени утицај на људе, у зависности од индивидуалне осјетљивости.

Мањак витамина Д

Док вјештачка свјетлост подстиче главобољу, мањак витамина Д и сунчеве свјетлости повећавају ризик од хроничне главобоље, показују истраживања. Научници су истраживали ниво овог витамина код 2.600 особа и они код којих је он био најнижи били су склонији хроничним главобољама од других.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име