Дјевојка за примјер: Цијепа дрва и коси да плати студије

0
1997

Двадесетогодишња Дајана Згодић из Љубије код Приједора, студент Високе медицинске школе, поштено је засукала рукаве како би зарадила бар дио новца за школовање, купила неку од књига, платила превоз и осигурала себи џепарац.

Ова дјевојка не бира послове, цијепа дрва, коси, кречи воћке и куће и помаже старијим комшијама. Ријетко одбија пословне понуде, јер свака марка увијек добро дође. Студенткиња неријетко помаже и без било какве надокнаде, пише Аваз.ба.

„Некоме треба нацијепати или донијети дрва, неко би да одем до трговине да му нешто купим, некоме треба покосити, поспремити кућу. То су, углавном, старији људи којима треба помоћ. Обично ме награде, мада никад директно не тражим новац, већ колико ко може дати, јер нису сви у могућности и да плате, јер се овде живи веома тешко. Некад добијем и нешто од гардеробе, нешто што ми треба. А и да није тога, осећај да некоме помажеш, поготово старијим људима, баш је добар – каже ова скромна дјевојка.

Ни кошење јој није страно

Послови који не би били лагани ни неком њеном вршњаку, ипак јој нису страни, јер их ради и у својој кући. Родитељи, мајка Мира и отац Драган, глава куће, који с нередовном платом на “Жељезници” покрива тек оно најосновније, научили су је да не треба сједити скрштених руку и чекати да ти нешто падне с неба.

„Ништа ми није тешко. Волим радити, а времена има за све, и за учење и за дружење, а оцу и мајци помажем кад год затреба – каже скромна дјевојка.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име