COCOM поново посјетио EYOF 2019

0
243

Координациона комисија Европског олимпијског комитета, у саставу Јозеф Либа, предсједник и Peter Brull, члан координационе комисије, јуче је посјетила Сарајево. Циљ ове посјете јесте преглед динамике напредовања у припремама за EYOF 2019.

„Као Координациона комисија ми морамо бити у контакту са Организационим одбором EYOF-а да пратимо напредак и стање у организацији од наше последње посјете у децембру. Није остало још много времена, те се морају уложити велики напори да би овај догађај био што боље реализован, али то није задатак само Организационог одбора, него и цијеле државе“, рекао је Јозеф Либа.

Комисија је упозната са реализованим активностима у претходном периоду. Посебан акценат стављен је на тестна такмичења у склопу кампање „ROAD TO EYOF 2019“. Чланови комисије разговарали су са свим менаџерима сектора, те је овом приликом одговорено на сва постојећа питања везана за тестна такмичења и дате су смјернице за даљи рад.

„Увијек постоје ствари које требамо унаприједити. Слушајући данашњу презентацију могу рећи да је видан напредак од последње посјете. Успјешно сте реализовали тестна такмичења у протеклој зимској сезони, тестирали све секторе, што је веома битно за даљи напредак. Такође, морам рећи да је отежавајућа околност финансијска ситуација, те је тренутно највећи изазов за Организациони комитет, како обезбиједити остатак новца. Ми ћемо пратити ову ситуацију, те настојати извршити притисак на политичке структуре да овај проблем буде рјешен“, додао је Либа.

Такође, пред Организационим одбором су изазови и са борилиштима за одређене спортове, те се током предстојећег периода морају уложити напори да се борилишта спреме за такмичење. То подразумијева, прије свега, обезбјеђивање финансијских средстава за борилишта на подручју града Источно Сарајево.

Peter Brull је исказао задовољство постигнутим напретком од децембра мјесеца када је последњи пут био у Сарајеву.

„Ова посјета је била веома кратка. За разлику од пријашњих, остали смо само један дан. Веома је важно да сваки пут увиђамо напредак на пројекту.

Поприлично сам сигуран да ће овај EYOF бити веома добро урађен, међутим имамо још много активности пред нама. Ми ћемо и даље бити подршка Организационом одбору и заједнички рјешавати проблеме“, рекао је Peter Brull.

Према рјечима Координационе комисије, Организациони одбор EYOF 2019 ће за пар мјесеци бити у потпуности спреман за ово велико такмичење. Подсјећамо да је на EYOF 2019 пријављено 48 земаља, те уколико овај број остане до самог фестивала, биће забиљежен као EYOF са највећим бројем земаља учесница. Наредна посјета Координационе комисије очекује се у мјесецу септембру текуће године.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име