Ћосић: Политичка одлука о оснивању комуналног предузећа у Трнову

2
813

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио данас да је одлука трновске Скупштине општине о оснивању комуналног предузећа у тој општини политичка, те најавио да ће учинити све да заштити имовину комуналних предузећа “Рад” и Водовод и канализација која послују у Трнову.

Ћосић је рекао Срни да је, као начелник општине, али и као предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево, више пута упозоравао на погрешан начин на који је донесена одлука о оснивању Јавног комуналног предузећа “Трново”, додајући да то нема никакву економску оправданост.

“Јасно је да је ријеч о одлуци која има политички аспект, с обзиром на то да ће за десетак дана бити одржани избори за начелника општине Трново. Очигледно је да је жеља појединаца да владају јача од рационалне жеље да се квалитетно управља једном заједницом”, истакао је Ћосић.

Он је рекао да општина Источно Ново Сарајево и предузећа “Рад” и Водовод и канализација очекују позив од људи из Трнова како би се разговарало о том проблему.

“Ми ћемо на други начин са њима разговарати 25. септембра, без обзира ко буде побједник /на изборима/, а грађани већ знају да је то кандидат СНСД-а Драгомир Гаговић”, нагласио је Ћосић.

Он је оцијенио да одборници у Скупштини општине Трново раде у интересу једне политичке партије или пар људи, а никако у интересу грађана.

Ћосић је поручио грађанима Трнова да неће сносити посљедице одлука које је донијела општинска власт и да ће бити настављено редовно снабдијевање водом и одвожење смећа.

Скупштина општине Трново усвојила је данас, након што су пет одборника СНСД-а и један ДНС-а напустили сједницу, одлуку о оснивању Јавног комуналног предузећа “Трново”.

2 коментара

  1. Komil radi bolje od “Rada” jer su u ” Radu” ostali svi radnici i iz jedne i iz druge opštine. Da je pravde i poštenja, ako je Istočna Ilidža osnovala komunalno preduzeće, pozvala bi radnike iz svoje opštine u KP “Rad”, da pređu kod njih. A druga stvar je što vodovod nije isto što i odvožnja smeća. Za ovo drugo nije dovoljan kamion, nekoliko neobrazovanih radnika i deponija. Ima tu mnogo više troškova, počev od gubitaka, krađe vode, neplaćanja, kvarova. Zatim potreba za kvalifikovanim radnicima, opremom, mašinama, kadrom… Niko njima ne brani, niti može zabraniti da osnuju vlastito komunalno preduzeće, samo ne znaju u šta se upuštaju.

  2. isto su pricali sa Komilom pa sta se desilo, radi puno bolje od Rada. Svaka opstina po zakonu ima pravo na svoje komunalno preduzece i vodovod. I ne vidim razlog da jedan nacelnik prica o drugoj opstini, to nije ok .

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име