Црна Гора: Одржан протест испред Владе због напада на новинарку “Вијести”

0
186

Неколико стотина грађана окупило се данас испред зграде Владе Црне Горе у Подгорици у знак протеста због напада на новинарку “Вијести” Оливеру Лакић, коју је данас у Клиничком центру Црне Горе у Подгорици посјетио и шеф Делегације ЕУ Авио Орав.

Директор независног дневника “Вијести” Жељко Ивановић рекао је да напад на Лакићеву не изненађује у друштву гдје се сви критичари власти проглашавају издајницима и таргетирају.

“Ово је показатељ што је ова власт и персонално Мило Ђукановић направио од овога друштва”, поручио је Ивановић.

Он је упитао да ли црногорско друштво може да преживи “пет година под Ђукановићем, без иједног слободног медија и невладине организације”.

Осим колега новинара, скупу присуствују представници опозиционих политичких партија и невладиног сектора у Црној Гори.

Грађани носе транспаренте на којима пише “Стоп насиљу”, “Ситуација је изванредна”, “За живот без страха”.

Шеф Делегације ЕУ у Црној Гори Авио Орав посјетио је у болници новинарку Лакић, која је синоћ рањена у Подгорци и оцијенио да је овај брутални напад апсолутно неприхватљив.

“Слобода медија је камен темељац свих демократских друштава. Ми смо о овом проблему у Црној Гори извјештавали претходних година“, додао је Орав.

Он је истакао да је Лакићева свој посао, као истраживачки новинар, радила одлично и тиме подржавала демократизацију друштва.

Зато су сада најбитнија питања ко је то урадио, зашто је то урадио. Очекујемо одговоре брзо”, рекао је Орав.

Новинарка “Вијести” Оливера Лакић рањена је синоћ око 21.00 час испред зграде у којој живи, на Булевару Светог Петра Цетињског у Подгорици.

Лакићеву је, на истом мјесту на ком је претучена прије шест година, сачекао мушкарац који јој је пуцао у ногу.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име