Данас радионица поезије “Ђулићи” у Источном Сарајеву

0
237

Посљедњег дана 16. Међународног фестивала поезије за дјецу и младе у Источном Сарајеву биће одржана радионица поезије “Ђулићи”, посвећена најзначајнијој збирци пјесама Јована Јовановића Змаја.

Радионицу ће одржати пјесникиња Дара Секулић, а након тога продуцент и режисер Александра Митрић Штифанић представиће интерактивну мултимедијалну публикацију “Песме за децу, Јова Јовановић Змај”.

Фестивал је почео 12. децембра уручењем плакете “Радославница” младом пјеснику Борису Ђорему. Организатор фестивала је градски Форум театар.

Ђорем је у категорији до 30 година побиједио на конкурсу за 16. Међународни фестивал поезије за дјецу и младе, који се ове године одржава под називом “Ала је леп овај свет – Јован Јовановић Змај”.

Ова плакета додјељује се у знак сјећања на пјесника Радослава Самарџију.

Плакета “Благодарница”, која се на фестивалу додјељује за допринос и развој писане ријечи пјесницима за дјецу у Републици Српској, додијељена је Бори Капетановићу и Јови Чулићу.

У оквиру издавачке дјелатности фестивала планирано је издавање аудио-књиге награђених младих пјесника са конкурса објављених на 15. и 16. фестивалу поезије.

Генерални покровитељ фестивала је Министарство просвјете и кулутре Републике Српске.

Генерални медијски покровитељ је Радио-телевизија Републике Српске, а медијски покровитељи су Новинска агенција Републике Српске – СРНА, као и телевизије “БН” и “Елта”, портали “Сарајево-РС”, “Требевић”, “Пале лајв”, “Принцип њуз”, “Лукавица онлајн”, “Катера” и други.

Програми ће бити реализовани уз техничку подршку Културног центра Источно Ново Сарајево, а награде је обезбиједила компанија “Турунташ”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име