Давид Драгичевић је открио велике паре од трговине оружја!?

0
2149

Међународни правни тим који заступа породицу Драгичевић сутра ће у Београду одржати радни састанак и анализирати списе. Адвокат Душко Томић вјерује да ће тим предложити да се поступајући тужилац Далибор Врећо удаљи са тог списа. Поручује да ће врло вјероватно у цијели случај бити укључене и међународне институције, као што је Комисија Уједињених нација чије је сједиште у Женеви за борбу против тортуре.

Душко Томић члан Међународног правног тима који ради на случају убиства Давида Драгичевића  добио је данас од Окружног јавног тужилаштва комлепатн спис. Упркос, како каже, противљењу Далбора Вреће, Желимир Лепир је адвокатском тиму ипак дао све што су тражили. Након шест мјесеци данас је по први пут јавно проговорено о могућем мотиву убиства Давида Драгичевића.

‘’Мислим да смо корак од тога да откријемо мотив. Мотив су огромне паре, јер сазањања која сам добио од одређених криминогених лица подземља Бањалуке и Сарајева упутила су на траг да је Давид Драгичевић као врстан стручњак за лаптопе наишао на огорман новац, да ли није знао рећи праву шифру или није хтио, али је суштина у томе. Значајно је да Филип Ћулум ради у једној организацији за трговину оружјем, Рађен ради у другој организацији са трговином оружјем и наводно кључеви који су нестали требали су бити кориштени за извлачење огромног оружја’’, рекао је данас Душко Томић, члан Међународног тима у случају Драгичевић.

Томић каже да је анализирајући списе дошао до необоривих доказа да је полиција у првој фази истраге радила катастрофално, толико да се то, тврди, граничи са свјесном намјером. Наводи да је лаптоп, који је пронађен у Црквеној значајан доказ, завршио у Брчком.

‘’Поред силних организација какав је Институт безбједности у Београду, па и великих стручњака у другим великим центрима, лаптоп је доспио у полицију у Брчко гдје је први полиицајац Горан Псиси пријатељ министра Лукача’’, каже Томић

Давор Драгичевић је дао рок до 14 часова данас Окружном јавном тужилаштву да му доставе комплетну документацију са изјавама свједока – то се није десило. Из Тужилаштва је изашао без иједног папира. Али, добио је поруку од особе која је свједок дешавања кобне ноћи 18. марта.

‘’Добио сам изјаву од дјевојке која тврди да њена изјава није тачна у МУП и доћи ће у Бањалуку и даће праву изјаву. Она је тренутно вани. Натјерали су је да каже да је Давид ту ноћ био пијан и дрогиран’’, каже Драгичевић.

Прије него што се упутио у Тужилаштво одржао је прес конференцију на којој су приказане изјаве свих који су укључени у истрагу овог случаја. Видео материјал приказује бројне нелогичности и пропусте у истрази о смрти Давида Драгичевића.

Контрадикторне су посебно изјаве о тучи иза Металске школе. Министар Лукач каже да нема доказа за ту тучу код Металске школе, а главни окружни тужилац да нема доказа за тучу код Медицинске школе. Ипак, Давор Драгичевић има свједока који ће да потврди да је није чуо, већ видио тучу иза металске школе.

“Ја сам био код госпође Јованке Бошњак, она је жена мог радног колеге, код ње у кући и она је рекла да убије и њу и дјецу, да ће остати код те изјаве. И она је мени то рекла још док је Давид био жив. Био сам испод њеног балкона, све за ту тучу. Све сам им дао. И тужилаштву и све. Имам пет свједока, пет свједока које не смијем нигдје одвести. Не ради њих, ради себе, ради њихове дјеце. Зато што хоћу да заштитим те свједоке, на прави начин, да им се ништа не догоди’’, реко је Драгичевић.

Контрадикторности у изјава челних људи МУП-а постоје и када је у питању локација и видео камера која је посљедња снимила Давида Драгичевића.  Постоје и различите тврдње о времену гашења телефона Давида Драгичевића. Занимљиво је и да степен повреда свако на свој начин тумачи.

Драган Лукач тврди да слике са обдукције и прије обдукције показују да на тијелу на леђима нема маснице ни пацке.

Жељко Каран је рекао да има животних и постморталних повреда на кољенима.

Лукач је говорио да нема пребијања руку и ногу…

Постоје и тврдње да је Давид Драгичевић био наркоман. Међутим, токсиколошки налаз то није потврдио.

Тако је Лукач казао да у конкретном случају може се констатовати да је код испитаника установљено присуство етил алкохола у претходно наведеној концентрацији као и присуство марихуане, као и присуство ЛСД.

О томе је говорио и Милорад Додик, који је рекао да му је Давидов ујак рекао – Знам ја да је он био и на тежим дрогама и сада ја не треба о томе да причам.

Испоставило се да Аљоша Борковић није ујак Давида Драгичевића, с тога нико не зна откуд такве информације минустру унутрашњих послоова и предсједнику Републике. Давидов отац каже да иза убиства његовог сина стоји држава и да се убиство управо из тог разлога заташкава и зато ће случај  завршити у Суду у Стразбуру.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име