Делегација ЕУ у БиХ: Забринути развојем догађаја у Бањалуци

0
364
Фото: Дејан Божић/РАС Србија

На данашања дешавања у Бањалуци је реаговала и Делегација Европске уније у Босни и Херцеговини. Изразили су забринутост за оно што дешава од јутарњих сати у овом граду.

“Делегација Европске уније и Уред специјалног представника ЕУ у Босни и Херцеговини су дубоко забринути поводом ситуације у Бањалуци од јутрос. Затражили смо од Министарства за унутрашње послове хитно објашњење тренутних хапшења различитих особа повезаних са покретом ‘Правда за Давида’, укључујући и Давора Драгичевића као и опозиционе политичаре. Будно пратимо развој ситуације у Бањалуци и апелујемо на све да остану мирни и суздрже се од насиља”, саопштено је из Делегације Европске уније.

Напомињу да данашњи развој догађаја у Бањалуци шаље негативну и алармирајућу поруку о стању владавине права у БиХ.

“И даље ћемо будно наставити пратити развој догађаја и позивамо све на смиреност и суздржавање од насиља”, поручили су из Делегације Европске уније.

Ларс-Гунар Вигемарк, шеф Делегације Европске уније у БиХ, огласио се на свом Твитер налогу.

“Дубоко забринут развојем догађаја у Бања Луци од јутрос, укључујући и хапшење Давора Драгичевића и неколико припадника покрета “Правда За Давида” као и политичких лидера. Европска унија је званично реаговала. Молимо свију да се суздрже од насиља”, написао је Вигемарк.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име