Директор „Мерцедеса“ предвиђа будућност: “Нећемо имати возачке, живјећемо 100 година и сами ћемо правити своје ципеле”

0
807

Директор “Мерцедес бенза” Дитер Зеце изјавио да су му уместо произвођача аутомобила, главни конкуренти Тесла, Гугл и Амазон и навео “драматичне промјене” које нас очекују у следећих 20 година.

Зеце је изјавио да ће Убер постати највећа такси служба на свијету, а Аирбнб највећа хотелска фирма. Такође је рекао да ће амерички адвокати остати без посла јер систем IBM Watson у секундама пружа правне савјете с 90 одсто тачности, док је тачност савјета правника само 70 одсто.

Он предвиђа да ће у 2030. години “компјутери постати интелигентнији од људи”, а већ сљедеће године ће се појавити аутомобили са самоуправљањем за јавну употребу.

Тврди да ће до 2020. цијела аутомобилска индустрија бити поремећена јер “више нико неће хтјети да купи ауто”:

„Позваћете ауто да дође по вас, он ће се појавити и одвести вас до одредишта. Нећете морати ни паркирати, моћи ћете радити нешто друго током вожње и само ћете платити за пређену удаљеност. Наша дјеца никада неће имати возачке дозволе, нити ће бити власници аутомобила“ – сматра он.

“Многи инжењери су потпуно престрављени због Тесле”

Зеце сматра да ће аутомобили на самоуправљање спасити милионе живота сваке године јер ће драстично смањити број несрећа на цијелом свијету.

„Већина аутомобилских фирми ће банкротирати, а технолошке фирме (Tesla, Apple, Google) ће у револуционарном приступу градити компјутере на точковима. Многи инжењери из Фолксвагена и Аудија су потпуно престрављени због Тесле“, изјавио је Зеце.

“Медицинска индустрија ће пропасти, електрична енергија и вода ће бити јефтине и чисте”

„Електрични аутомобили ће постати уобичајени око 2020. године. У градовима више неће бити толико буке, а електрична енергија ће постати невјероватно јефтина. Тако ће и вода постати јефтина и чиста“, каже он.

Такође је утврдио да ће доћи до пропасти медицинске индустрије због уређаја Tricoder X, који може идентификовати “скоро сваку болест” и биће широко доступан.

Нестаће до 80 одсто радних мјеста, апликацијом ћемо откривати лажи политичара.

Он је рекао да ће мобилни телефони на крају ове године имати уграђену опцију 3Д скенирања, а 3Д принтери ће бити толико раширени да ћемо моћи скенирати стопала, а затим штампати ципеле у својим домовима.

Такође је упозорио: “У сљедећих 20 година нестаће 70 до 80 одсто радних мјеста. Сваки план за успјех створен у 20. вијеку осуђен је на пропаст у 21. вијеку. Шта год планирали, заборавите ако то не можете извршити путем ваших телефона“.

„Апликација под називом ‘moodies’ већ према изразу лица може препознати ваше расположење. До 2020. биће развијене сличне апликације које ће моћи разлучити да ли говорите истину. Замислите политичку дебату у којој можете да видите ко говори истину, а ко лаже”, рекао је Зеце.

Такође је изјавио да ће биткоин постати главна валута на свијету, а очекивани животни вијек ће се продужити на више од 100 година.

“До 2020. године ће 70 одсто људи на свијету имати смартфон, што значи да ће имати приступ врхунском образовању широм свијета”, рекао је Зеце.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име