Дјеца из СЦ “Источна Илиџа” тренутно на прегледима у болници у Италији

0
3479

У судару камиона и аутобуса, којим су дјеца из Средњошколског центра „Источна Илиџа“ отпутовала на екскурзију Италија-Француска-Шпанија, погинуо је сувозач из Кисељака, а 12 дјеце је лакше повријеђено.

Саобраћајна несрећа се догодила у Италији на А21 аутопуту код Бреше.

У аутобусу је, према првим информацијама, било 36 дјеце.

-Према информацијама којим располажемо, шлепер је ударио у аутобус. Кључно је да су дјеца добро. Трагедија јесте да је сувозач настрадао – рекла је директор Средњошколског центра “Источна Илиџа”, Бранка Ковачевић.

Немања Лучић, брат Невене Лучић једне од ученица која је на екскурзији, је рекао да му се сестра јавила да је добро и није повријеђена.

-На екскурзију су ишла три аутобуса, а трећи је имао саобраћајну несрећу. Ученици су преплашени и угрувани, али нема животно угрожених – рекла је Невена родитељима.

Како јављају италијански медији, полиција још утврђује узроке трагедије. Повријеђени су пребачени у болницу, а по првим информацијама нема животно угрожених.

Аутопут А21 је затворен за саобраћај према Бреши, док је супротна трака отворена.

Осим екипа хитне помоћи, на терену су интервенисале и ватрогасне бригаде. Сва дјеца су медицински збринута, а нема теже повријеђених ни животно угрожених ученика.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име