Дјечак доживио срчани удар на базену у Сарајеву

0
944
Фото: Х. М./Klix.ba

Дјечак, члан Академије фудбала ”Срђан Младинић из Сплита”, није се утопио, већ је доживио срчани удар приликом скока у базен, каже Алмир Пргуда, директор фудбалског турнира ”Шампион Јуниор Куп 2019”.

Дјечак, члан Академије фудбала ”Срђан Младинић из Сплита”, преминуо је синоћ приликом скока у базен једног хотела у сарајевском насељу Илиџа.

Иако се одмах посумњало да је ријеч о утапању, испоставило се да је малишан доживио срчани удар! Ову информацију за Аваз потврдио је Алмир Пргуда, директор фудбалског турнира ”Шампион Јуниор Куп 2019” на који је са својим клубом стигао и несрећни Сплићанин.

Потврда љекара

– Према мојим информацијама, ријеч је о класичном срчаном удару. У критичном тренутку, осим друге дјеце, код базена је била његова мајка, тренер и, наравно, спасилац. Покушали су одмах да помогну малишану, али нажалост, није било спаса – дрхтавим гласом рекао је Пргуда.

Према његовим ријечима, тврдње да је малишан преминуо усљед затајења срца потврдили су и љекари, који су дошли на лице мјеста.

– Нажалост, то се догађа. То се може догодити и испод туша. Жао ми је што је овај трагични случај бацио мрљу на наш турнир и што се увијек пише о лошим стварима, а не позитивиним – поручио је Пргуда.

Тешки тренуци

Он је на крају додао да ће, као домаћини турнира, учинити све да олакшају тешке тренутке за родитеље малишана и његов спортски колектив.

– Не може човјек сада бити паметан и казати шта урадити. Могу вам само рећи да ће сви забавни догађаји у склопу турнира бити отказани. Турнир ће се наставити играти, јер овдје је много дјеце из цијеле БиХ и регије – закључио је Пргуда.

Реномирани турнир

Иначе, Школа фудбала ”Шампион јуниор” годинама уназад организује турнире за дјецу, који окупљају на стотине малишана из реномираних спортских колектива са простора бивше Југославије.

У склопу турнира дјеца посјећују културне и историјске знаменитости Сарајева. С временом турнир је прерастао у један од најорганизованијих на овим просторима и из године у годину број такмичара је све већи.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име