Ђоковић у трећем колу Индијан Велса

0
120

Њајбољи тенисер свијета Новак Ђоковић савладао је Американца Бјорна Франтанђела са 2:0 у сетовима – 7:6 (7:5), 6:2 и пласирао се у треће коло мастерс турнира у Индијан Велсу.

Наредни ривал српског тенисера биће Нијемац Филип Kолшрајбер, који је побиједио Аустралијанца Ника Kирјоса са 6:4, 6:4.

Новак је успио да преброди прву препреку у Индијан Велсу. Американац је пружио велики отпор, нарочито у првом сету. Ђоковић је након освојеног првог периода заиграо одлучније и лако ријешио други сет у своју корист.

Послије уводних гемова које је Новак освојио без изгубљеног поена, противник користи грешке Ђоковића и одузима му сервис у петом гему. Новак је покушао да узврати и у наредном гему пропустио је једну брејк лопту. Пропуштено је надокнадио у десетом гему када је противник сервирао за сет. Потом су оба тенисера била сигурна на свој сервис па је сет реше у тај-брејку.

Велика борба и у овом периоду. Прво је српски тенисер дошао до мини-брејка предности, да би Франтанђело узвратио са два везана одузета сервиса (4:5) и имао прилику да на свој сервис ријеши сет. Међутим, Ђоковић узвраћа истом мјером и осваја сет лопту, који је искористио на свој сервис – 7:5 у тај-брејку.

У другом сету Ђоковић је био незадржив. Противник није имао начина да се супротави асу. На старту је Новак успио да одузме сервис противнику и тиме сломи  његов отпор. Новак је био сигуран на свој сервис, а у петом гему је новим брејком повећао на 4:1. Потом је рутински привео сет крају за коначни 6:2.

Наредни ривал у трећем колу турнира биће  му Нијемац Филип Kолшрајбер, који је побиједио Аустралијанца Ника Kирјоса са 2:0, по сетовима 6:4, 6:4.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име