ДНС: Смијенити одговорне за пропусте у истрази убиства Давида Драгичевића

0
316

Демократски народни савез /ДНС/ саопштио је данас да због евидентних пропуста учињених у истрази смрти 21-годишњег младића из Бањалуке Давида Драгичевића очекује да сви одговорни за то поднесу оставке или буду смијењени.

“ДНС је шокиран непрофесионалном истрагом каква је вођена у овом случају и у потпуности разумије узнемиреност грађана Бањалуке”, истичу из ове странке.

У саопштењу се наводи да ДНС сматра да све институције система морају бити у служби јавности и да сваки грађанин Републике Српске мора да се осјећа безбједно и заштићено.

ДНС сматра да службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске “није требало да излазе у јавност са напотпуним и контроверзним информицијама све до окончања истраге”.

“Искрено жаљење упућујемо породици Драгичевић и изражавамо разумијевање за грађане Бањалуке и других градова који траже `правду за Давида`. Због свега неведног, још једном позивамо све одговорне да се, у интересу стабилности и повјерења грађана у институције система, сами повуку са својих позиција јер, несумњиво, сносе одговорност за узнемиреност грађана”, наглашавају из ДНС-а.

У саопштењу се додаје да је ДНС одлучио да од вечерас представници младих те партије “својим присуством на Тргу Крајине подрже тражење правде за Давида”.

“Да не бисмо доприносили политизацији овог случаја, на Тргу Крајине, представници Организације младих ДНС-а неће носити страначка обиљежја на овом скупу”, додаје се у саопштењу.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име