До када ће породица из Источног Сарајева стрепити за свој кров над главом? (ФОТО)

2
4459

Суд у Источном Сарајеву, пресудио је да Слободан Ђогић са својом породицом мора да исели из стана који је купио прије 12 година, а деложација је била заказана за јутрос у 10 часова.  Због неправде која је учињена овој породици, јутрос су се испред њихове зграде окупиле комшије и пријатељи, који су, на тај начин, покушали помоћи породици Ђогић у овим, за њих, најтежим тренуцима.

Гордана Ђогић, за наш портал, каже да су проблеми око стана почели 2013. године.

„Ми смо до тада живјели већ седам година у стану који смо купили у темељима, за шта имамо уговоре, уплатнице, записник од нотара. Ми не желимо да изађемо из стана који смо поштено платили“ рекла је Гордана.

“Стан смо купили прије 12 година, али се појавио сувласник, значи фирма Униград је стан два пута продала. Добили смо позив из Суда, након чега је била и лицитација стана и онда смо добили рјешење да се морамо иселити из стана”, додаје Гордана.

Непосредно након усељење Слободан Ђогић  је хтио да укњижи некретнину. Платио је порез на стан, али не директно Пореској управи, већ предузећу “Униград”. Убрзо је сазнао да „Униград“ није уплатио порез због чега, каже, није могао да се укњижи као власник стана.

“У катастру су ми тражили папир из Пореске да сам платио порез. Када сам отишао у Пореску управу рекли су  ми да Униград дугује милион и 200.000 КМ за порез и на томе је стало”, додао је Ђогић.

Комшиница породице, Мирјана Васиљ, каже да је шокирана због свега што се дешава породици Ђогић.

„Шокирана сам свиме што се дешава. Живимо у таквом времену да се ово што се дешава мојим комшијама може десити било коме од нас“, каже Мирјана.

Породица Ђогић не мисли да исели јер су стан поштено платили, радећи годинама двије смјене. Разочарани су у правни систем у коме због судског спора двије фирме, појединац остане без муком стечене некретнине.

Деложација је за данас одложена, али се грађани Источног Сарајева питају до када ће, због наплате  туђих дугова, ова породица испаштати?!

2 коментара

  1. Prijatelju,ako nemaš para posudi i kupi pištolj,nediraj nikog iz Unigrada,samo im se raspitaj za djecu,koliko ih ima i kolika su,onda im podijeli bombone i završen poso.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име