Добој уплатио 5.000 КМ за Дневни центар „Подржи ме“

0
55
Фото: Валдрин Xхемај/ЕПА

Град Добој уплатио је данас 5.000 КМ за изградњу Дневног центра “Подржи ме” у Косовској Митровици, намијењеног за више од 130 дјеце и младих ометених у развоју на Косову и Метохији, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.

Арлов је истакао да је Добој 15. локална заједница из Републике Српске која се укључила у велики и хумани пројекат.

Он је додао да је јуче оштина Шамац издвојила 4.000 КМ, а да је исто толико средстава за Дневни центар издвојило и Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета” из Брчког.

Арлов је подсјетио да Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији од 1. децембра реализује велику хуманитарну акцију за изградњу првог дневног центра овакве врсте на Косову и Метохији.

“Овим донација до сада је сакупљено око 130.000 КМ, од којих је за 70.000 КМ обезбијеђено земљиште за градњу скоро у центру сјеверне Косовске Митровице”, рекао је Арлов.

Он наводи да је за пројекат укупне вриједности 490.000 КМ већ обезбијеђена четвртина средстава, а да је полагање камена темељца планирана за 26. јун.

“Изградњу и хуманитарну акцију Дневног центра радимо зајено са Удружењем родитеља `Подржи ме` које окупља 137 дјеце и младих ометених у развоју”, каже Арлов.

Он је позвао све у Републици Српској да се одазову акцији и помогну колико могу, а донације могу уплатити на жиро рачун Одбора: 5551000034196445 помоћ за изградњу Дневног центра.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име