Добре вијести за бх. привреду из Брисела

0
155
Foto: Tanjug/AP

Босна и Херцеговина и Европска комисија одржале су у Бриселу трећи састанак Пододбора за пољопривреду и рибарство којем су у име Европске комисије и Босне и Херцеговине копредсједавали Datli Boing координатор политика у Генералном директорату Европске комисије и помоћник министра спољне трговине и економских односа БиХ Душан Нешковић.

Kако је за телевизију ” N1″ рекао Душан Нешковић резултати састанка посебно су позитивни за Босну и Херцеговину када је у питању извоз вина у Хрватску, али и припрема за извоз пилећег меса и прерађевина у Европску унију која се очекује у наредном периоду.

Ове године смо били у прилици презентирати резултате на изради стратешког плана руралног развоја Босне и Херцеговине, односно јединствен документ који се израђује на више нивоа и у свим дијеловима Босне и Херцеговине. Такође је важно истакнути да смо недавно добили могућност да користимо предприступне фондове из области пољопривреде који по први пут укључују грантове за произвођаче“, казао је Нешковић.

Босна и Херцеговина је у протеклом периоду имала неколико проблема у области извоза која нису били ријешена на најбољи начин истичу из бх. делегације.

“Једно од тих питања је било питање извоза вина гдје смо имали одређене проблеме са Хрватском, али смо успјели ријешити то питање поготово у области трговине и пласмана. Овиме то питање није затворено јер настављамо радити на њему како би спријечили неке будуће сличне ситуације“, казао је Нешковић.

Ово је још један од техничких састанака који се одржавају на нивоу Босна и Херцеговина – Европска унија у периоду када су европске интеграције Босне и Херцеговине, поготово питање кандидатског статуса дошли у питање због успоравања процеса одговарања на додатна питања Европске комисије.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име