Добри резултати ученика Сарајевско – романијске регије

0
206

Најбоља атлетичарка основних школа Сарајевско-романијске регије је Снежана Ћаћић из Рогатице, најбољи атлетичар је Марко Станишић из Штрбаца, док су најбољи атлетичар и атлетичарка средњих школа Михајло Мемедовић и Тијана Зекић, обоје са Сокоца, саопштено је из организације Регионалног такмичења у атлетици које је одржано на Сокоцу.

Kоординатор Малих олимпијских игара /МОИ/ Сарајевско-романијске регије Славица Говедарица рекла је Срни да је најбоља атлетичарка Снежана Ћаћић из Основне школе “Свети Сава” из Рогатице у скоку у даљ /5,07 метара/ освојила 789 бодова, а најбољи атлетичар Марко Станишић из Основне школе “Бошко Буха” Штрпци, општина Руздо, у трци на 100 метара /11,5 секунди/ 745 бодова.

Најбоља атлетичарка Тијана Зекић, ученица Средњошколског центра “Василије Острошки” са Сокоца у трци на 100 метара /12,6 секунди/ освојила је 926 добова, а најбољи аталетичар из исте школе Михајло Мемедовић у скоку у даљ /6,19 метара/ 749 бодова.

Она је додала да су ученици основних и средњих школа сарајевско-романијске регије данас постигли веома добре резултате и да су прво и другопласирани стекли право учешћа на Републичком такмичењу Малих олимпијских игара у Требињу 11. маја.

Према њеним ријечима, осим наведених, међу ученицима основних школа најбољи су били и Михајло Kуљанин из Источне Илиџе у трци на 800 метара, Сергеј Бјелица из Kасиндола у скоку у даљ, Игор Бјелица из Kасиндола у бацању кугле, Тамара Гогић из Источне Илиџе на 800 метара, Kристина Љубоје из Војковића у трци на 100 метара и Јована Ћировић из Штрбаца у бацању кугле.

Говедарица је навела да су међу ученицима средњих школа најбоље резултате постигли Бориша Цвијетић са Сокоца у трци на 100 метара, Иван Ћебић из Рогатице у бацању кугле, Век Елез из Источне Илиџе у трци на 1.000 метара, Маја Пандуревић из Источне Илиџе у трци на 800 метара, Сара Лучић са Сокоца у скоку у даљ и Димитрија Рајак из Рогатице у бацању кугле.

Регионално такмичење у атлетици за ученике основних и средњих школа у оквиру Малих олимпијских игара одржано је данас на Сокоцу учешћем више од 180 такмичара.

Мале олимпијске игре за основне и средње школе одржавају се под покровитеством Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име