Добрица Ерић испраћен на вјечни починак

0
221

Добрица Ерић, српски књижевник, пјесник, прозни и драмски писац, сахрањен је данас у свом завичају у мјесту Доња Црнућа код Горњег Милановца у присуству породице, пријатеља, поштовалаца и мјештана.

Од једног од најзначајнијих српских пјесника за дјецу опростили су се представници Удружења књижевника Србије, Просветно-културне заједнице, удружења Адлигат…

Добрица Ерић је био члан Удружења књижевника Србије и члан Удружења за културу, умјетност и међународну сарадњу “Адлигат”.

Музеју српске књижевности у оквиру овог удружења оставио је већи број својих рукописа и књига, а прије само четири мјесеца, преко своје унуке Невене Дамљановић, овом удружењу је на поклон послао свој сат, свој омиљени нож за писма и своје наочаре, као и један потписани примерак своје нове књиге у издању Српске књижевне задруге за Збирку Добрице Ерића које формира овај музеј.

У Музеју српске књижевности од понедјељка ће бити отворена посебна изложба посвећена великом пјеснику.

Предсједник Удружења Виктор Лазић рекао је да витезови поезије никада не умиру.

“Добрица нам је био велики пријатељ. Наше пријатељство такође не може имати крај. У Нашој књизи утисака он је написао, приликом једне од својих посета: “Данас сам доживео нешто толико лепо и необично, да ми изгледа скоро нестварно. Сутра кад се пробудим, плашим се да не помислим да сам све ово сањао”, као и да је наша институција ”нешто најлепше што сам последњих година видео у овом граду и овој вечно нагрђеној српској култури”, рекао је Лазић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име