Додик данас у Бриселу

0
94

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик боравиће данас у посјети институцијама ЕУ у Бриселу и европском комесару за сусједску политику и преговоре о проширењу Јоханесу Хану уручити одговоре на додатна питања из Упитника Европске комисије.

У саопштењу Предсједништва БиХ наводи се да је програмом посјете предвиђен састанак са потпредсједником Европске комисије и високим представником ЕУ за спољне послове и безбједносну политику Федериком Могерини и комесаром Ханом.

По завршетку сусрета предвиђено је уручење одговора на додатна питања из Упитника Европске комисије и заједничко фотографисање Додика, Могеринијеве и Хана.

Након сусрета Додик и Хана у четири ока предвиђена је заједничка конференција за новинаре.

Европска комисија је додатна питања БиХ доставила 20. јуна прошле године, а највећи број односио се на политичке критеријуме – 106, затим на поглавље социјална политика и запошљавање 43, поглавље транспортна политика 38, поглавље правда, слобода и безбједност 36, те на економске критеријуме 33.

Сврха достављања одговора на додатна питања је појашњење претходно достављених одговора на питања из Упитника Европске комисије, њихова допуна или ажурирање информација.

Одговарање на додатна питања Европске комисије дио је цјелокупног процеса који има за циљ припрему мишљења о захтјеву за чланство БиХ у ЕУ, а у којем ће Европска комисија дати детаљну анализу стања у земљи и оцјену спремности да се пређе у наредну фазу односа са ЕУ.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име