Додик истиче да Савјет министара није доставио извјештаје о миграцијама

0
94

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да Савјет министара у техничком мандату за данашњу сједницу Предсједништва БиХ није доставио свеобухватане извјештаје ни о миграцијама, нити о европским интеграцијама.

Додик је истакао да је Предсједништво затражило од Савјета министара да достави сређен документ који ће обухватити мјере у вези са мигрантском кризом, међу којима неће бити излажења војске на границу.

Он је новинарима, након сједнице Предсједништва БиХ, рекао да БиХ може са Србијом и Црном Гором да договори мјере за спречавање трговине људима, што представља проблем.

– Сви знају куда мигранти пролазе, али нема акције. Морамо имати ефективне мјере које може да предложи Савјет министара – нагласио је Додик.

Говорећи о формирању новог сазива Савјета министара, Додик је навео да, што се њега тиче, то тијело може бити формирано одмах.

– Неопходно је што прије формирати органе власти. Са наше стране нема ниједног проблема или услова. Ја сам спреман да то учиним без икаквих условљавања – рекао је Додик.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име