Додик: Купујемо 2.500 пушака!

0
304

Министарство унутрашњих послова Републике Српске ће, преко Републичке дирекције за промет наоружања и војне опреме, купити 2. 500 пушака за припаднике овог министарства. Потврдио је то данас и предсједник РС Милорад Додик.

“Легитимно је право МУП-а РС да се оперема опремом и да се обучава за посао који је Уставом предвиђен. Мислим да би тај министар могао мало да уђе у прошлост па да види да је преко 10, односно 15 година, путем међународног аранжмана овдје било забрањено полицији Републике Српске да било шта набавља и да је било предвиђено да је једна дуга цијев у принципу иде на 10 полицајаца што је било понижавајуће за било какаву полицију”, казао је Додик.

“Полиција РС не само да ће набавити ових 2.500 пушака него ће набавити још све што буде било потребно што је у стандарду регионалних полиција у борби против тероризма и онога што савремене полиције имају. Значи, то није ништа друго осим модернизације полиције и јачање њене улоге”, навео је он.

Како је рекао, ово је порука људима у РС да имају организацију спремну да очува мир и стабилност, али другима да је РС партнер у борби против глобалног тероризма, међународног крминала, трговине људима…

“То је једна сасвим легитимна акција и ми нема шта да кријемо. 20 година нисмо имали право да опремимо полицију, сада смо то одлучили да урадимо. Ако то некоме смета, нека прочита Устав и закон и видјет ће да је све то у складу с тим”, казао је Додик.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је у Источном Сарајеву положио вијенац на спомен-обиљежје бившем руском амбасадору при УН, Виталију Чуркину.

Додик је навео, “овај руски дипломата није стао у одбрану само српског народа, него се истински залагао за мир у свијету и заштиту интереса Руске Федерације”.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име