Додик: Не противимо се недјељном скупу “Правда за Давида” јер је први пут поднесен захтјев

0
131
Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је на састанку владајуће коалиције у Републици Српској и изабраних функционера закључено да немају ништа против одржавања скупа у Бањалуци у организацији групе “Правда за Давида”, јер је први пут поднесен захтјев да буде одобрено његово одржавање.

– Информисан сам да је затражено да скуп буде одржан у недјељу, 30. децембра, од 18.00 до 20.00 часова. Ми немамо ништа против да буде одржан и да грађани мирно и достојанствено изнесу своје мишљење – рекао је Додик новинарима послије састанка у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци.

Он је истакао да ће организатори, с обзиром на то да је затражено одобрење за одржавање скупа, морати да презму пуну одговорност, што значи да ће у случају да га надлежни органи одобре, бити потребно ангажовати знатно мањи број полицајаца.

Додик је рекао да је на састанку исказано задовољство што је формирање власти у Републици Српској окончано веома брзо послије општих избора, наводећи да ће све позиције бити подијељене између коалиционих партнера у складу са бројем посланика које имају у Народној скупштини Српске.

Састанку су присуствовали, осим предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић и министар унутрашњих послова Драган Лукач.

Састанку су присуствовали и лидери ДНС-а Марко Павић, СП-а Петар Ђокић, Уједињене Српске Ненад Стевандић и функционер НДП-а Војислав Глигић, који чине владајућу коалицију у Српској.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име