Додик отворио “Јахорина економски форум 2017“

0
694

редсједник Републике Српске Милорад Додик данас је на Јахорини свечано отворио “Јахорина економски форум 2017”, који је окупио око 350 учесника из Републике Српске, БиХ и региона.

“Република Српска има ресурсе, али их неадекватно користи и ми то морамо да осмислимо на најбољи могући начин”, рекао је Додик на отварању овог еминентног скупа у хотелу “Термаг” на Јахорини.

Према његовим ријечима, Република Српска мора да и даље, али много више ради на плану развоја енергетског сектора, као и развоја инфраструктуре и привреде у цјелини, све с циљем већег и продуктивниег запошљавања и бриге о младим нараштајима.

Он је указао на неопходност регионалне сарадње и стабилности, а економија је, како је поручио, прави пут за такву развојну политику.

Додик је позвао учеснике скупа, стручњаке из области економије да слободно изнесу своје идеје, а да ће он и његови сарадници пажљиво саслушати сваку добру идеју и настојати да се оне проведу у дјело на добробит цијелог друштва.

Предсједник Организационог одбора “Јахорина економског форума” и предсједник Удружења економиста “Свот” Горан Рачић рекао је да овај скуп представља логичан наставак активности удружења с циљем окупљања релевантне домаће и међународне пословне и стручне јавности, као и представника највиших институција власти у Републици Српској и БиХ.

“Жеља нам је да отворимо дијалог о свим питањима битним за развој наше економије, а имамо срећу да је предсједник Српске Милорад Додик препознао нашу идеју и подржао нас”, истакао је Рачић.

Он је додао да ће бити ријечи и о болним темама, о великом одласку младих из земље, односно недостатку амбиције младих који остају. “Сви заједно треба да прионемо на рад”, поручио је Рачић.

На пленарној сједници “Глобална економска кретања и мале економије”, која је услиједила након церемоније отварања, заједно са Додиком учествују и министар привреде у Влади Србије Горан Кнежевић и шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк, који говоре о начинима на који се мале екиомномије могу прилагодити глобалним промјенама.

Форум се одржава под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, а у организацији Удружења економиста “Свот”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име