Додик: Сарадња са кинеским партнерима јача привреду у Српској

0
136

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас Срни да Републици Српској веома годи плодна сарадња са Kином у свим областима, захваљујући којој је привреда у Српској стабилнија и јача.

И током вечерашње презентације кинеске амбасадорке Чен Бо могли смо да видимо да је Српска дестинација у којој су највише учинили кинески партнери. То се посебно односи на Термоелектрану `Станари`, ауто-пут Приједор-Бањалука, па до разговора о изградњи дионице ауто-пута од Добоја до Брчког и даље према ријеци Дрини“, рекао је Додик током пријема који је Амбасада Kине организовала у хотелу “Европа” у Сарајеву.

Он је додао да се то односи и на сарадњу са кинеским партнерима у вези са изградњом болнице у Добоју.

Додик је подсјетио и на одличне резултате сарадње универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву са Kонфуцијевим институтом.

“Мислим да су Република Српска и Kина оствариле веома интензивну сарадњу која нам веома годи и даје резултате, те чини да наша привреда буде стабилнија и јача“, закључио је Додик.

Амбасадор Kине у БиХ Чен Бо организовала је вечерас опроштајни пријем за многобројне званице и представнике свих нивоа власти у БиХ и међународне заједнице у БиХ.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име