Додик: СДА је предложила иницијативу за раздруживање у БиХ

0
332
Фото: Мариана Ђурић/РАС Србија

Предсједавајући Предсједништва БиХ, Милорад Додик, коментарисао је вечерас у Источном Сарајеву изјаву СДА да ће путем својих представника у државним институцијама, покренути правну процедуру пред Уставним судом БиХ ради преиспитивања тренутног назива Републике Српске.

Додик је изјавио да та иницијатива има за циљ да проблематизује Република Српска.

– РС је уставна категорија и њено име се не смије довести у питање. Ово је иницијатива за раздруживање у БиХ – рекао је Додик.

Додик је додао да је Република Српска фактор међународно права.

– Република Српска нема намјеру да трпи и чека исход тог процеса. Она је видљива у свим сегментима Дектонског устава, потписала је све анексе тог споразума – навео је Додик.

Додик је истакао да СНСД прекида све преговоре са СДА.

– Ово је кап која је превршила све мјере. Упућивање ове иницијативе у формалном облику значиће престанак свих разговора око формирања заједнички институција – рекао је Додик и нагласио да је сутра позвао све представнике политичких партија да разговарају о овоме и да ће, уколико буде потребно, затражити сједницу Народне скупштине РС.

Додик је рекао да је јасно да ово није памет СДА, него да их је неко савјетовао.

– Позивам СДС да нам се придружи у заједничкој борби, јер ово долази само 5 дана након што је  турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган изјавио да треба мијењати Дејтонски споразум – каже Додик.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име