Додик: Што прије у функцију ставити нову болницу “Србија”

5
870

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да се тражи начин да се ријеше нагомилани проблеми у Болници “Србија” у Источном Сарајеву и да се у функцију што прије стави нови болнички објекат, који је велика инвестиција.
Након састанка са вршиоцем дужности директора Болнице “Србија” Небојшом Шешлијом, којем је присуствовао и директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић, Додик је рекао новинарима да је информисан о томе да је Болница прикључена на погрешан водоводни систем и да је сада треба прикључити на градски водовод, што захтијева неко вријеме, о чему претходно руководство није водило рачуна.

Нећемо дозволити да ово стане и у суштини све ће то бити рјешено”, рекао је предсједавајући Предсједништва БиХ.

Додик је напоменуо да је потребно и едуковати кадрове за рад на новим апаратима, што тражи вријеме, додавши да једни иду у Бањалуку на обуку, а једни то обављају у Болници “Србија”.

“Извињавам се због кашњења јер многе ствари у вези са тим нисам знао, али, у сваком случају, нећемо одустати”, истакао је Додик и нагласио да се нада да ће убрзо у функцију бити стављена нова зграда Болнице “Србија”.

Шешлија је потврдио да је искористио прилику да Додика упозна о проблемима ове установе, потребним додатним средствима за рјешавање потешкоћа које имају радници који су отишли или одлазе у пензију, а нису им уплаћени доприноси, као и да пресељење у нови болнички објекат ствара додатне трошкове.

“Добили смо обећање од Додика да ће, као и до сада што је помагао, покушати наћи начине да помогне у рјешавању свих проблема у нашој установи”, рекао је Шешлија и додао да ће финансијска служба направити и доставити конкретне спискове радника и потребних средстава за рјешавање ових питања.

Додик је данас разговарао и са начелницима општина Калиновик, Трново и Рогатица Милевом Комленовић, Драгомиром Гаговићем и Милорадом Јагодићем о оном шта је урађено и шта ће се даље чинити након зиме која је пасивизирала могућност за инвестиције.

Он је истакао да се у Рогатици спроводе добре активност, док се у Трнову мора стабилизовати стање са становишта финансија, али је напоменуо да су биле неке инвестиције кроз програм Владе Србије.

Када је ријеч о Калиновику, Додик је навео да је тамо текући проблем Дом здравља и Дом за стара лица.

“Инвестиционо-развојна банка подржаће тај програм једним дијелом, а другим ћемо обезбиједити новац како би се то завршило јер боравак старијих људи показује да то има оправдање и своју функцију”, рекао је Додик.

5 коментара

  1. Ljude liječe dobri doktori a ne zgrada.Mi to nemamo.Imamo novu zgradu a nemamo stručnjake za liječenje i rad sa opremom.Ko može ide kod privatnika ili u Koševo koje je užas od stručnjaka pa vi vidite u kakvom smo mi stanju.

  2. Čuj spojili na pogrešan vodovod .Pa kako mislite liječiti ljude vodovod ne znate spojiti.Bolnica otvorena pred izbore prošle godine a još nije ni počela sa radom.Kod nas može sve.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име