Додик: Тачи није позван као предсједник

0
88

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да Хашим Тачи није позван као предсједник самопроглашеног Косова на Самит процеса сарадње југоисточне Европе /СЕЕЦП/.

“Тачи није позван као предсједник, него као Приштина. Тај формат су прихватиле земље које нису признале Косово, а то су Србија, Румунија, Грчка и БиХ. Ако ће доћи као Приштина и у фус ноти, нека дође и уколико му то није проблем, зашто би нама био. Сви остали су позвани као предсједници држава”, рекао је Додик новинарима. 

Он је истакао да Косово остаје непризнато. 

“Став о Тачију сам изнио када сам рекао да Република Српска нема никакве амбиције и територијалне претензије на Косову и да /Тачи/ мора да разумије да је Косово саставни дио Србије. Косово остаје непризнато и ако Тачи пристаје да дође на СЕЕЦП на начин како је предвиђено, а то је фус нота, онда нека то уради”, рекао је Додик. 

Он је истакао да су неки од предсједника потврдили долазак на Самит. 

“Нико не треба да сумња да ћу као српски члан Предсједништва БиХ, који ће предсједавати скупом, учинити све да Република Српска буде видљива”, рекао је Додик и закључио да је Република Српска уређена и стабилна, упркос покушајима неких да је представе другачије.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име