Договорено потписивање споразума о сарадњи у привреди, култури, образовању и спорту

0
147

Градоначелници Источног Сарајева Ненад Вуковић и Новог Сада Милош Вучевић договорили су да у наредном периоду потпишу споразуме о сарадњи градова у области привреде, културе, образовања и спорта.

Вуковић је истакао да ће Источно Сарајево покушати да примијени сва позитивна искуства Новог Сада, посебно када је ријеч о довођењу инвеститора, с циљем побољшања амбијента у Источном Сарајеву.

Током јучерашњег сусрета у Новом Саду разговарано је о Европском омладинском олимпијском фестивалу / EJOF/, који ће у фебруару сљедеће године бити одржан у Источном Сарајеву и Сарајеву, те о организацији зимског фестивала ” Egzit 84″, који се од ове године одржава на Јахорини, у оквиру великог новосадског ” Egzita”, саопштено је из града Источно Сарајево.

“` Egzit ` је бренд и Новог Сада и Србије, али од ове године ` Egzit ` се у зимском формату одржава на Јахорини. То је догађај који позива све грађане Источног Сарајева да љети дођу у Нови Сад, али исто тако и све Новосађане да у зимском периоду присуствују ` Egzitu` на Јахорини”, истакао је Вуковић.

Он се захвалио Вучевићу и универзитетској заједници Новог Сада који су помагали развој Универзитета у Источном Сарајеву када му је то било најпотребније, те изразио наду да ће бити потписани одређени споразуми између два универзитета, посебно између факултета за физичко васпитање и спорт, који су важни за организацију EJOF-a.

Током сусрета разговарано је и о културној сарадњи, као и о систему такмичења школског спорта града Новог Сада, који је систематично развијен и чији примјер би требало да се пренесе на подручје Источног Сарајева.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име