Доградња Дома здравља Источном Сарајеву у завршној фази

1
651

Доградња Дома здравља Источно Сарајево је у завршној фази и очекује се да би у другој половини августа објекат могао да буде завршен, изјавила је вршилац дужности директора ове здравствене установе Тијана Гаврић-Мичић.

Она подсјећа да је вриједност пројекта 584.000 КМ, а средства су обезбиједиле општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа које су и оснивачи Дома здравља и Јавна установа “Апотеке Источно Сарајево”, док је ресорно министарство дозначило средства за Дом здравља и Завод за медицину рада и спорта, који ће бити смјештен у овом објекту.

Она каже да је преостало још кречење и унутрашњи радови на спрату, као и дио фасаде и спољно уређење.

“У нови дио Дома здравља биће смјештен Центар за ментално здравље, физијатрија, педијатрија и дјечија стоматологија са посебним улазом, као и Завод за медицину рада и спорта, те апотека. Хитна помоћ ће бити посебна цјелина у том простору”, појаснила је Мичићева.

Она је додала да ће, преласком у нове просторије, у додатних 1.000 метара квадратних простора, бити растерећен стари објекат, што ће додатно утицати на побољшање пружања услуга грађанима.

“На подручју општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа гравитира око 30.000 грађана који користе услуге Дома здравља. Ускоро би требало да добијемо и ново санитетско возило за чију набавку је општина Источна Илиџа обезбиједила 70.000 КМ”, навела је Мичићева.

Она очекује да ће ресорно министарство помоћи у опремању нових просторија, те додаје да недостаје и стручни кадар.

“Дом здравља има 108 запослених, а два љекара су тренутно на специјализацији, за шта је ова установа издвојила одређена средства”, каже Мичићева и додаје да плате запосленима не касне.

Она подсјећа да је ова установа прошле године ушла у систем фискализације, јер се тежи пружању квалитетних и бољих услуга како би пацијенти што мање чекали.

“Када је ријеч о трезорском начину пословања, ми смо специфични јер имамо два оснивача, двије општине, тако да и даље немамо конкретно рјешење за то питање”, рекла је Мичићева.

Дом здравља Источно Сарајево има 14 тимова породичне медицине и сваки љекар има у просјеку по 2.000 пацијената.

1 коментар

  1. Žali Bože koliko smo jadni! Da izbora nije, ne bilo ni DZ ni “krpljenja” ulica, izgradnje kružnih tokova i čega sve ne. Proći će i oktobar, a ti jadni narode gledaj od čega ćeš živjeti kao i poslije svakih izbora. …

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име