Дом здравља у Рогатици добио ново санитетско возило

0
305

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић данас је директору Дома здравља Синиши Миљешићу уручио кључеве новог санитетског возила чија је вриједност 75.000 КМ, које је набављено средствима општине и Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Републике Српске.

Дом здравља “Др Зоран Митровић” из Рогатице и у марту је од Владе Републике Српске добио ново санитетско возило исте вриједности, саопштено је из општине Рогатица.

Јагодић је истакао да су општина и ИРБ подржале овај пројекат да би се примарна здравствена заштита у Рогатици подигла на виши ниво.

“Набавка нових возила је један од сегмената побољшања здравствене заштите, а и у будућности локална заједница ће наставити да подржава све што буде потребно на том плану, за добробит свих грађана”, нагласио је Јагодић.

Директор Дома здравља Синиша Миљешић истакао је да је набавка овог санитетског возила и медицинске опреме која долази уз њега почетак реализације пројекта ширења мреже здравствене заштите и хитне медицинске помоћи на подручју општине Рогатица.

“Веома сам сретан што су људи у Инвестиционо-развојној банци и општини Рогатица препознали његов значај. Оба возила су као мале покретне ординације, па ћемо захваљујући њима чак и на терену моћи да пружимо једнако квалитетну заштиту, као и у Дому здравља”, рекао је Миљешић.

Рогатички Дом здравља однедавно носи име доктора Зорана Митровића који се током одбрамбено-отаџбинског рата истакао као борац и као љекар, а који је 2006. године изненада преминуо.

“Ја сам данас и тужан и срећан. Тужан сам због прераног губитка сина, али сам срећан што ће његово име остати да живи на овај начин. Захваљујем свима који су покренули и спровели ову иницијативу”, рекао је његов отац Сретен Митровић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име