Драган Бјелогрлић спасио дјечака сигурне смрти

0
958

Дјечаку Лаву (11) стакло са улазних врата пресјекло је артерију на руци, а у помоћ му је притекао славни глумац и редитељ Драган Бјелогрлић. Наиме, Лав и његов брат близанац Вања кренули су у школу из дома у улици Светозара Марковића. Дјечак је остао да закључа врата када се посјекао толико да крв није могла да се заустави.

Разбијени и црвени комади стакла спали су са старих улазних врата која дијеле дворишну зграду од главне и Лаву су пробили руку. Вања му је одмах притисао руку изнад ране и повео га у оближњи кафић да потражи помоћ. У невољи за коју њихове године нису биле спремне стигла је још једна помоћ – испред дјечака се нашла најприје њихова бивша учитељица Јелена Николић.

– Чула сам дјечији врисак, окренула се и видјела своје старије ђаке – Вању, прекривеног крвљу, и Лава, кога нека жена хвата за руку, а из ране све шикља. Унијели смо Лава у кафић, а жени која се представила као докторица дала сам свој шал да га њиме подвеже испод рамена. Рекла ми је да му не дозволим да заспи. Дијете ме је слушало, реаговало на мој глас. Ужасно много крви је прскало на све стране – каже учитељица Јелена.

Већ је прошло 15 минута, а Хитна није успјевала да се пробије до кафића у коме се драма одвијала.

– Изашла сам испред кафића гдје је Вања плакао. Рекао ми је да ће му брат умријети. Окренула сам се и видјела да на вратима кафића стоје глумци Драган Бјелогрлић и Гордан Кичић. Истог трена изашла је и докторка са Лавом и рекла да више нема времена – прича Јелена.

Питање на чију одговорност ће се возити дијете у болницу више није имало смисла постављати.

– Драган је рекао: “Мени не пада на памет да чекам Хитну помоћ, ми дијете губимо.” У аутомобил су ушли Лав, љекарка, нека жена и он – каже Јелена са којом је тада остао Кичић и покушавао да утјеши Вању.

Мајка Весна, потпуно избезумљена, већ је била код Цветног трга када су се глумчева кола зауставила испред ње.

– Видјела сам моје дијете, чију је умотану и црвену руку нека непозната жена држала у ваздуху, стискајући је свом снагом. Лав је полако падао у неку врсту делирија. Бјелогрлић нас је возио у Тиршову, нас непознате људе, а ми нисмо били његова мука. Када смо тамо стигли, излетио је из аута, упао на шалтер и рекао: “Морате одмах ово дијете да погледате”. Погледом ми је поручио: “Ја не знам како више да помогнем, реците ми како још да вам помогнем” – прича Весна.

Особље у Тиршовој је брзо реаговало.

– Лав је одмах био у сали. Расјекао је артерију од лакта до шаке лијеве руке, све до кости. Већ му је помодрила рука. Љекар нам је рекао да је само још пет минута протекло, он не би преживио. Изгубио је превише крви – каже Весна.

Како су љекари рекли родитељима, рана је санирана и они вјерују да ће млади организам успјети да се опорави.

Пред поменутом сценом, многи би остали слеђени од страха, док је Бјела одмах ријешио да помогне, причале су комшије. Међутим, скромни глумац само је кратко прокоментарисао:

– Рећи ћу само да се то догодило. Сматрам да би свако нормалан поступио на исти начин – казао је Бјелогрлић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име