Драгичевић у Сарајеву: Убице немају ни вјеру ни нацију

1
569

Неколико стотина људи окупило се на Вилсоновом шеталишту у Сарајеву како би тражило правду због трагичние смрти младића Давида Драгичевића из Бањалуке и Џенана Мемића из Сарајева, који је страдао прије двије године.

Давор Драгичевић, отац Давида Драгичевића, је на почетку свог обраћања поздравио све окупљене без обзира на вјеру и нацију.

“Ја сам Давор Драгичевић, отац брутално убијеног, масакрираног, пет-шест дана држеног и мученог Давида. Убице мог сина су Срби, шта би било да су друге вјере, могу тек да замисилим. Злочинци и убице немају ни вјеру ни нацију, они имају само свој интерес”, рекао је Драгичевић.

Он је казао да је дошао у Сарајево да пружи подршку Муризу Мемићу, оцу страдалог Џенана Мемића, али да пружи подршку свим грађанима.

“Овдје сам да пружим и вама подршку да не ћутите више, да не гледате шта раде. То су сотоне, убице и криминалци, ако ви хоћете да живите са њима, добро, ја нећу, људи око мене неће, група Правда за Давида неће”, рекао је Давидов отац.

Поновио је да је шест дана тражио сина.

“Џенан Мемић је имао свог бабу, Давор Драгичевић је имао свог оца. Муриз је видио свог Џенана да је убијен, ја сам видио 25. 3. да је Давид унакажен, силован, убијен, брутално мучен. Шест дана сам тражио дијете, нису га пустили живог да му видам ране. Тражим сва имена, јатака, саучесника, убица, егзекутора”, нагласио је Драгичевић.

Рекао је да неће ићи са Трга Крајине у Бањалуци док док се не открије истина о смрти његовог сина.

“Молим вас, дајте подршку Муризу. Сарајево пробуди се, Федерацијо пробуди се, Републико Српска пробуди се! Ако ме убију, има ко да настави мој посао. Ја одговорно тврдим да у овој држави не раде ништа осим што штите себе и људе око себе. Моје дијете је убио систем од 1996. године. Дјеца су наша будућност. Ради њихове будућности морамо стати сви заједно против криминалаца, убица и сотона”, рекао је Давор Драгичевић окупљеним грађанима у Сарајеву.

Након Драгичевића, присутнима се обратио и Муриз мемић, отац страдалог Џенана Мемића, који је у свом обраћању више пута прозвао тужитељку Кантоналног тужилшатва Далилу Бурзић.

“Зар треба правду тражити улица. У овој држава нема правде. Кантоналлно тужилаштво је све урадило да се не пронађу убице. Они су лутали у истрази три пута. Ја не лутам. Ја имам све доказе, од сада сам ја главни тужилац, а Далила Бурзић се боји својих доказа. Позивам је да се преда, њу и свих девет тужиоца који су радили на овоом предмету”, истакао је Мемић.

Казао је да је разочаран и у рад Суда, који, како је навео, неће да да наредбу да се узму и остали докази.

“Вјештак Шелал Ковачевић, који је учинио највише зла овом случају, он је измислио ову саобраћајну несрећу. Доктор Мирсад Кулић је доказао да је оао измишљена. Суд је издао наредбу доктору Жељку Карану, дала му документацију, три мјесеца је била у Бањалуци. Каран је почео добро на вјештачењу, а онда му је тужилац на рочишту ракао шта то радиш, па је поечо замотавати”, присјетио се Муризов отац.

Он је позвао Високи судски и тужилачки савјет да га прими, на шта чека двије године.

“Од њих сам добио преко 30 обећања, хоће да награде Бурзићеву да буде судија Суда БиХ. Ако до петка не приме мене и мог адвоката, од идуће седмице правим шаторско насеље испред суда БиХ. Двије године изјављујем да је ово организована криминална организација, на челу са Далилом Бурзић”, казао је Мемић.

Како је рекао, од њега сви траже да каже име убице, али да то не треба он радити.

“Када сам на једним протестима рекао да пушем убици за врат, од тада знам ко је убица. Не могу ја довести убицу пред суд, то нека ради Тужилаштво, а мене држава гони да ја ово ријешим на свој начин, ако не може правно, ријешићемо на други начин”, истакао је Муриз Мемић.

Овом приликом, он се обратио и Бакиру Изетебогивић, члану Предсједништва БиХ  и предсједнику СДА-а.

“Неку ноћ је скупио омадину на Илиџи, Бакире, гдје је мој Џенан. Ти знаш да он тебе не би издао. Видио си његове слике. Послија тог скупа си отишао величати ратног профитера Алију Будњу. Тај ратни профитер је избрисао снимак који би мени пуно значио у истрази, је ли то добар комшија или су то бегови”, запитао је Мемић.

На скупу у Сарајеву обратили су се и Аријана Мемић, Џенанова сестра, и Ифет Ферагет, адвокат породице Мемић, који је изнио бројне критике на рад сарајевског Тужилаштва.

Истовремено, на Тргу Крајине у Бањлуци је 51. вече заредом одржан скуп грађана који траже правду за Давида Драгичевића, а са којег је поручено да само правда и истина могу уједнити Сарајево и Бањалуку.

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име