Драма на аеродрому у Сарајеву, Ердоганово осигурање се сукобило с Граничном полицијом БиХ

0
2416
Фото: Klix.ba

Права драма одвијала се данас на писти сарајевског аеродрома када је дошло до сукоба између припадника Граничне полиције БиХ и чланова личног осигурања предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, сазнаје Klix.ba.

Наиме, приликом слијетања авиона у којем се налазила делегације Републике Турске на челу с Ердоганом чланови његовог осигурања су због недоличног понашања те одбијања процедура и редовне контроле дошли у вербални, а затим и кратки физички окршај с припадницима Граничне полиције БиХ која је надлежна за Међународни аеродром у Сарајеву.

Након препирке је почело нагуравање, а како сазнајемо, чланови турског осигурања су из авиона извукли оружје те га ставили за појас, а све се смирило када је из авиона крочио Ердоган.

Овај догађај за Klix.ba је потврдио директор ГП БиХ Зоран Галић који је похвалио професионализам и реакцију припадника бх. полицијске агенције.

“Они који долазе у БиХ морат ће поштовати законе БиХ, а не покушавати бити изнад њих. Похваљујем реакцију Јединице Граничне полиције БиХ јер да они нису били професионални и на нивоу на којем требају бити, дошло би до отвореног сукоба”, рекао је Галић за Klix.ba те додао како и чланови Предсједништва БиХ када путују у иноземство увијек поштују законе других држава.

Чланови Ердогановог осигурања и раније су, како сазнајемо, приликом долазака у БиХ исказивали арогантно и бахато понашање, а данас су изазвали реакцију Граничне полиције БиХ.

Иначе, делегација Турске борави у Сарајеву због Самита процеса сарадње Југоисточне Европе који се одржава на министарском и предсједничком нивоу у Сарајеву и на Јахорини.

Ердоган ће се данас састати са члановима Предсједништва БиХ, а затим присуствовати свечаној вечери.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име