Дуге цијеви “преваспитавају” одметнуте, грађане мучи сумња

8
2074

Припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП РС наоружани дугим цијевима протеклих дана су све чешће на улицама Пала и Источног Сарајева, али званичних саопштења о овим активностима нема, па  грађане мучи сумња.

Док једни истичу да је коначно дошло вријеме за обрачун с тешким криминалом на подручју Полицијске управе Источно Сарајево, други наводе да полиција на мети има младиће који немају везе с криминалним групама.

Извор близак безбједносним агенцијама наводи да су се у посљедње вријеме на подручју Источног Сарајева почеле дешавати забрињавајуће ствари.

– Појавиле су се криминалне групе које су почеле рекетирати привреднике. Истовремено, запаљени су аутомобили угледнијих грађана, а посебно се истиче још увијек нерасвијетљено убиство Милоша Остојића (30) које се догодило 1. јануара – објаснио је извор Српскаинфо.

Тортута

Док једни оправдавају долазак специјалаца с дугим цијевима и њихово “преваспитавање” одметнуте омладине, редакцији Српскаинфо достављени су подаци са именима младића који су “преживјели тортуру”.

У прилог изјавама достављен је и видео снимак младића са видним повредама главе и тијела, који је снимљен у болници.

У поменутим изјавама наводи се да од средине јануара ове године униформисани полицајци, али и инспектори у цивилу, пресрећу махом млађе становнике, претресају их, приводе, а затим пуштају на слободу, без било каквог објашњења.

Више претучених

Одлично обавијештени извор Српскаинфо навео је да је приведен Р.Ц, и то у ноћи 21. јануара у Палама, а дан касније пресретнут је С.С. Истовремено, претучени су Л.В. и С. П.

– Поред Р.Ц. зауставило се неозначено возило из којег је изашло неколико особа наоружаних дугим цијевима. Младића су извукли из аутомобила, оборили на земљу, ставили лисице, претресли га и његов аутомобил, а затим одвели у Полицијску станицу Пале и смјестили у просторију за задржавање лица, гдје је провео ноћ. Ујутро је пуштен без било каквог објашњења зашто је лишаван слободе. Није било никаквог налога за претрес, није било ни записника о хапшењу. На питање зашто, одговорено му је да су га хапсили “момци из Бањалуке”, те да се разлози не знају – додао је извор.

Друштвене мреже

Да се на подручју Полицијске управе Источно Сарајево нешто дешава говоре и коментари на друштвеним мрежама.

– Драги пријатељи, постоји ли неко мјеродаван да ми објасни шта ради наша нека специјална полиција по нашим клубовима и у цивилу, гдје наручују и попију по 100 пива, па на крају закувају с нашом дјецом. Дјеца нам леже по болницама, ни крива ни дужна, зар их требамо држати под кључем… Да ли је зато плаћена наша полиција? Ако си специјалац и дошао си да радиш свој посао, онда га ради професионално – дио је коментара узнемирене Паљанке.

У полицији мук

Из Полицијске управе Источно Сарајево нису одговорили на упит Српскаинфо упућен још у уторак у којем je тражено објашњење око узнемирујућих информација.

– У Палама и околини је тренутно таква атмосфера као да се намјерно изазива нечија реакција – изјавио је саговорник Српскаинфо близак правосуђу РС.

8 коментара

 1. Svaka cast ovim policajcima na korektnosti u radu.Mene su zaustavili 4 puta do sad i maksimalno korektno odradili svoj posao.Ovi primitivci sto se zale i imaju pravo jer se ne znaju ponasat kad ih zaustave.

 2. Mene su sinoć zaustavili i bili su sasvim korektni i profesijonalni, ti što se zale to su oni koji nisu navikli na takve kontro jer lokalna policija nesmije da ih zaustavi.

 3. 1. Sva ta privedan lica su lica iz kriminalnih grupa i sa dosijeom u policiji.
  2. Ni jedno lice koje nije kriminogeno nije privedeno u policijsku stanicu.
  3.Kod tog istog R.C sto ga krijete je nadjeno nekoliko kilograma narkotika u kuci pre par godina.
  4. Bio sam ocevidac kada su momke iz Banjaluke u kafani napala ta kriminogena lica, bez ikakvog povoda.

  – Samo me interesuje do kad ce narod braniti kriminalce koji im unistavaju decu i zbog kojih nemaju da jedu kako treba a da pljuju na policiju? Otvorite malo oci a ne da slusate price, rekla kazala.

 4. Рекла – казала информације, оштећена НН лица којима ми треба да вјерујемо да су привођени “онако” и беспотребно дизање тензија. Не знам што вам ово треба.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име