Душан Шеховац: Иде Миле предсједничком пругом и заставе носи!

0
460

Мала прича о доприносу Милорада Додика и другова да се поштују и истичу заставе ентитета у заједничким институцијама БиХ.

“Иде Миле Лајковачком пругом,

Лајковачком пругом иде Миле.

Иде Миле са још једним другом,

са још једним другом иде Миле.”

Из садржаја многобројних прича о застави Републике Српске у Предсједништву БиХ овом приликом са вама који ово читате, подијелио би ставове ових  политичара.

  1. Милорада Додика, предсједавајућег Предсједништва БиХ: “Он је рекао да чланови Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и Жељко Комшић нису пристали на измјене Пословника о раду Предсједништва БиХ којим је предвиђено истицање заставе Републике Српске, али да ће то питање бити покренуто у Парламентарној скупштини БиХ.”
  2. Николе Шпирића, посланика у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ: “Право је чудо да некоме смета застава Републике Српске унутар Предсједништва БиХ, а поготово да буде присутна у оба дома Парламентарне скупштине БиХ на чему ћемо ми из СНСД-а инсистирати.”
  3. Сташе Кошарца, посланика СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине : “Савез независних социјалдемократа (СНСД) тражиће постављање застава Републике Српске у просторијама Парламентарне скупштине БиХ и Савјета министара БиХ,..”

Подржавам њихове захтјеве, и наравно као добронамјеран, брижан грађанин ове државе, а и ентиетета Федерација БиХ, Србин, човјек који годинама ради на промоцији и заштити људских права и слобода, иако нисам правник, размишљам које законе треба измијенити и допунити да би се у њима нормирала обавеза истицања застава Републике Српске, тамо гдје предлажу представници СНСД-а.

Наравно да је то у исто вријеме и залагање да се законом уреди истицање заставе Федерације БиХ на, у и испред институција државе БиХ.

Наглашавам, испред институција, јер нигдје нисам прочитао у законима да је нормирано постављање застава државе и ентитета испред државних и ентитетских институција.

Неки коментатори и новинари поставили су питање истицања застава ентитета у заједничким државним институцијама.

У јавности се помиње измјене и допуне Закона о застави БиХ и то става који забрањује истицање других застава заједно са заставом БиХ: “У свим случајевима из претходног става, друге заставе из Босне и Херцеговине неце се истицати заједно са заставом БиХ.”, који треба измјенити и допунити  тако да даје могућност истицања заставе Републике Српске у институцијама БиХ.

Јасно је свима , а и мени, да се поједини чланови овог  Закона о застави БиХ требају измјенити и допунити.

Имам дилему, нисам сигуран да ли су довољне те измјене и допуне  Закона о застави БиХ, да дођемо до норми која ће дозволити истицање заставе Републике Српске, а и Федерације Босне и Херцеговине у заједничким институцијама БиХ.

Прво,  мислим да се морају донијети, не један закон, већ два закона, (разговарао сам са више озбиљних људи и њихова мишљења око овог мог ставе су подјељена) у оба ентитета који ће “ Званично истицање заставе у ентитетима и незванична употреба заставе регулисаће се посебним законом.”

У Закону о употреби грба и заставе ФБиХ , у складу са духом и текстом Закона о застави БиХ, Чланом 4. одређено је “Истицање грба и заставе Федерације са грбом и заставом БиХ, врши се у складу са посебим прописом.” Међутим, јасно је свима тај пропис, односно закон не постоји ни у Федерацији БиХ,а ни у Републици Српској.

Друго, прочитао сам, упознао сам се са садржајем Закона о употреби заставе, грба и химне Републике Српске, и са садржајем Закон о употреби грба и заставе Федерације Босне и Херцеговине , и нигдје нисам пронашао да је нормирано постављање застава Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине  на, у и испред државних институција БиХ.

Из претходно реченог произлази логична обавеза ентитета, (да у исто вријеме кад су буду доносиле измјене и допуне Закона о застави БИХ), донесу измјене и допуне и Закон о употреби заставе, грба и химне Републике Српске и Закон о употреби грба и заставе ФБиХ у члановима који регулишу Употреба заставе, одредбама које да ће дозволити истицање ентитетских застава на, у и испред  институција државе БиХ.

Ако се не изврше измјене и допуне ентитетских закона који регулишу истицање заставе ентитета, онда они које те заставе истакну у државним институцијама БиХ подлијежу Казненим одредбама ових закона којим се  кажњавају, за тај прекршај предузећа или друга правна лица, одговорне особе у предузећу, органу власти или другом правном лицу, ако употреби или истакне грб и заставу ФБиХ или Републике Српске, супротно одредбама закона који регулишу истицање ентитетских застава.

Треће, на то нас је све упозорио ових дана омбудсман БиХ проф. др Љубинко Митровић, да већ дванаест година не постоји легална и легитимна Застава Федерације БиХ, јер “Двије одлуке Уставног суда БИХ о застави и грбу ФБиХ до данас нису реализоване и ФБиХ није поступила по одлуци суда. С друге стране, НСРС је поступила по одлуци Уставног суда у вези са амблемом.”

Друга је прича, и ван ове приче је прича о употреби и злоупотреби заставе БиХ као заставе ФБиХ. Званично изабрану заставу ФБиХ Уставни суд БиХ ставио је ван снаге, јер дискриминише Србе из ФБиХ.

Из свега реченог,  под треће, произлази обавеза законодавних тијеле ФБиХ да усвоји  измјене и допуне Закона о грбу и застави Федерације БиХ , тако што ће у једном члану описати облик и изглед заставе ФБиХ.

Надам се да су добронамјерни, одговорни и озбиљни покретачи измјена и допуна закона који регулишу истицање државних и ентитетских  застава, њихови савјетници, руководства парламентарних политичких  партија и посланици у законодавним тијелима свјесни свих аспеката овог проблема, истицања ентитетских застава на, у и испред државних институција.

Нисам сто посто сигуран да је тачно и у складу са законима који регулишу ову област све ово што сам горе написао, описао и предлагао ( постоје “стручњаци” свих врста, који ће све то посложити, организовати и завршити), наравно уз покретаче иницијатива и законодавна тијела, али сам сигуран, прво: да парцијално рјешавање овог проблема није могуће, без добре воље парламентарних странака, које се неће противити промјенама, који неће одбити предложене измјене и допуна свих закона, који неће одуговлачити или уцјењивати, и друго: све потребне радње и активости на доношењу нових законских рјешења треба водити паралено, јер ако постоји један неуређени, неусклађени закон, (имају надлежни уставни судови који ће то утврдити) неће се моћи брзо доћи до законског рјешења,  да се у складу са законом истакну ентитетске заставе на, у и испред  институција БиХ.

Аутор: Душан Шеховац

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име