Душан Шеховац: Ратни сукоб у Сребреници – рат у којем нису гинули војници

0
279

Дневници једне уважене ТВ станице, говоре експерти и грађани, поводом ослобађајуће пресуде Насеру Орићу, коју је донио Суд БиХ:

– “2.600 убијених у Сребреници.”- 1 стручњак

– “Око 3.000 убијених у Сребреници.” – 2. грађанин

– “Више од 3.000 убијених у Сребреници и околини.”- 3. грађанин

– “Преко 3.500 убијених у Сребреници – 4. грађанин

Годинама на другим уваженим и утицајним ТВ станицама, готово свакодневно слушамо и гледамо информацију о 8.372 убијена Бошњака у Сребреници. Нисам никад чуо да је неко рекао на примјер: убијено је 7.000 Бошњака у Сребреници; убијено је више од 7.000 Бошњака у Сребреници; убијено је око 8.000 Бошњака у Сребреници. Уз обавезно апострофирање да се ради о геноциду у Сребреници.

Два питања, кад мало размислим о претходно реченом, ме прогањају и траже одговор!

  1. Иако не постоје институције, стручњаци или експерти који су објавили верификоване, потврђене и општеприхваћене документе о жртвама (убијени и нестали војници и цивили; погинули војници) у Сребреници, како је могуће да кад је ријеч о бошњачким жртвама, годинама се хорски пјева о 8.372 убијених Бошњака, а кад је ријеч о убијеним Србима лицитира се изјавама у којима се број убијених креће од 2.600 до преко 3.500?
  2. Какав је то ратни сукоб у Сребреници 1992-1995. године, (а сви знамо да основна одредница сваког рата да у њему учествују војници и наравно неки од њих и гину,) у ком нема ни на једној од зараћених страна погинулих војника, него само убијени (појам који је везан за убијене цивиле или заробљене војнике), 8.372 бошњака и 3.000 убијених (просјечна бројка) Срба???

Аутор: Душан Шеховац

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име