Двојац на “превару” зарадио 83.000 КМ: Грађанима слали поруке и тражили допуне рачуна

0
2368

Синиша Пејић и Бењамин Шабић из Модриче ухапшени су због сумње да су преко друштвених мрежа преварили на стотине грађана у Републици Српској и тиме причинили штету од најмање 83.000 марака, сазнаје Српскаинфо.

Њих су ухапсили службеници Одјељења за високотехнолошки криминалитет МУП РС у сарадњи са припадницима ПУ Добој, а сумњиче се за компјутерску превару.

– По наредби Основног суда у Модричи обављени су претреси локација које они користе и том приликом одузето је 12 мобилних телефона, већи број носача сим картица оператора Мтел, Хало и Мтс и други предмети –  рекли су у МУП Српске.

Пејић и Шабић се сумњиче да су грађане варали од марта 2016., па све до хапшења.

– Они су осумњичени да су користили 300 телефонских бројева и више лажних профила креираних на Фејсбуку. Затим су слали СМС поруке и поруке потем месинџера грађанима, лажно се представљајући као позната лица оштећеним. Затим су од њих тражили уплату допуна на СИМ картице у износи од 2 до 50 марака. Осумњичени су уплаћене износе користили како би извршили уплате за онлине клађење на спортској кладионици – истакли су у полицији.

МУП РС позива грађане који су имали сличне ситуације, да та дјела пријаве у најближу полицијску станицу.

– Узимајући у обзир да се претпоставља да у овој истрази постоји још већи број оштећених, значајно је да се и други преварени грађани обрате полицији – рекли су у МУП Српске.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име