Џаферовић: Додикова посјета Београду није званична, то је његов приватни чин

0
122

Члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић је казао како је данашња посјета предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика Београду и његов сусрет са предсједником Републике Србије није била ни службена, ни званична посјета у име Предсједништва Босне и Херцеговине, него искључиво приватни чин.

„Ставови које је Милорад Додик изнио на састанку са предсједником Републике Србије и на конференцији за новинаре, нису, нити се смију сматрати званичним ставовима Предсједништва Босне и Херцеговине“ сматра Џаферовић.

Он је истакао да је заговарање “самоопредјељења Републике Српске“ и тражење за то подршку од предсједника Републике Србије, представља позив на директан насртај на територијални интегритет Босне и Херцеговине, Дејтонски мировни споразум, а тиме и мир у региону.

„Угрожавањем Дејтонског мировног споразума се неће довести у питање Босна и Херцегвина, која је постојала и прије Дејтонског споразума, али ће се сигурно довести у питање ентитет Република Српска, који је настао у Дејтону. Никаквог “самоопредјељења” било кога у Босни и Херцеговини не може бити. Република Српска може бити једино и искључиво мултиетнички босанскохерцеговачки ентитет“ изјавио је Џаферовић.

Џаферовић је подсјетио да све док обавља функцију члана Предсједништва БиХ, Милорад Додик је дужан да поштује Устав и законе БиХ, и да заступа искључиво ставове који су усаглашени унутар Предсједништва БиХ, пише klix.ba.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име