Екипа “Гласинца” најбоља у планинарској оријентацији на Игману

0
264

Екипа соколачког Планинарског друштва “Гласинац” освојила је прво мјесто на такмичењу у планинарској оријентацији Другог кола федералне лиге Федерације на Великом пољу планине Игман.

На Другом колу у планинарској оријентацији учестовало је девет екипа.

Чланови побједничке екипе јучерашњег такмичења су – вођа Милица Делић и чланови Сузана Вукосављевић и Жељко Комленовић са Сокоца.

Тренер у планинарској оријентацији Жељко Делић рекао је Срни да је екипа “Гласинца” освојила прво мјесто прешавши стазу дугу пет километара за 70 минута, са пронађених свих шест задатих контролних тачака.

“У наведеном времену чланови наше екипе за планинарску оријентацију ријешили су и задатке на карти, тест пружања прве помоћи и иза себе оставили остале екипе за 15-20 минута, што говори колико су добро спремни дошли на ово такмичење”, рекао је Делић.

Екипа соколачког планинарског друштва “Гласинац” учествоваће у недјељу, 5. августа, на Другом колу лиге Републике Српске у планинарској оријентацији, које ће бити одржано у Мркоњић Граду.

Организатор Другог кола федералне лиге ФБиХ у планинарској оријентацији је Планинарски федерални савез ФБиХ, а технички организатор Планинарско друштво “Рунолист” из Сарајева, на челу са Мухамедом Хаџиабдићем и Драганом Маркелићем.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име