Еколошка катастрофа у ријеци Ћехотини

0
461
Фото: novosti.rs/facebook

Јуче  је речено у Министарству пољопривреде и руралног развоја Црне Горе, да ће ЕПЦГ надокнадити штету до открића починиоца, послије еколошке катастрофе у Пљевљима, гдје је у ријекама Ћехотини и Везишници у петак угинула огромна количина племените бијеле рибе.

Еколози, риболовци и грађани су одмах оптужили ”одговорне” из ТЕ Пљевља за овај инцидент о коме бруји регион, а из Министарства је јуче саопштено да је ”након пријема информације о еколошком инциденту у Ћехотини који је изазвао помор рибе великих размјера, потпредсједник Владе и министар пољопривреде мр Милутин Симовић разговарао је са менаџментом ЕПЦГ и договорено је да та компанија надокнади штету и издвоји неопходна средства за порибљавање Ћехотине до проналажења лица одговорног за овај инцидент.

Из поузданих извора сазнајемо да ће у Основном државном тужилаштву поводом ове еколошке катастрофе бити формиран предмет. До нечувеног скандала дошло је када је, како тврде еколози, из вентила ТЕ Пљевља у Везишницу испуштена огромна количина отровних материја.

Фото: novosti.rs/facebook
Фото: novosti.rs/facebook
Фото: novost.rs/facebook
Фото: novosti.rs/facebook

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име