Елфети Весели 10 година робије због свирепог убиства дјечака

2
1462

Суд БиХ изрекао је данас првостепену пресуду којом је Елфета Весели осуђена на 10 година затвора за свирепо убиство дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника.

Сакиб Халиловић ослобођен је оптужби да је посматрао убиство дјечака и пропустио да, као командант Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица, такозване Армије БиХ, казни Веселијеву која је била припадник овог вода.

На основу исказа великог броја свједока и вјештака медицинске струке Судско вијеће је закључило да је Веселијева починила кривично дјело за које је оптужница терети.

Елфети Весели је у казну урачунато и вријеме проведено у притвору од 24. марта 2017. године, као и вријеме проведено у екстрадиционом притвору у Швајцарској. На ову пресуду постоји могућност жалбе.

Тужилаштво БиХ теретило је Елфету Весели да је као припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица, такозване Армије БиХ у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село на подручју Каменице.

Према оптужници, Веселијева је на најсвирепији начин убила дјечака тако што му је, док је био на бициклу, пришла с леђа и заклала га ножем.

У оптужници је наведено да је Сакиб Халиловић, који је био командант Диверзантског вода, знао да је његова подређена починила ово кривично дјело, али није предузео неопходне мјере да она буде кажњена.

2 коментара

  1. A gdje je komandna odgovornost komandanta Sakiba,znači za Srbe ona postoji a za Bošnjake ne postoji,i vi Bošnjaci hoćete da mi Srbi vjerujemo sudovima,a šta tek reći za ovu monstrumku od kobile jer žena normalna to ne bi nikako mogla uraditi jer su one majke svoje djece,izvinjavam se kobilama jer ova štabna kurvica je zaslužila da umire u najtežim mukama ali polako,to joj od srca želim,kod nas Srba nije bilo takve oštrokunđe pa vi Bošnjaci recite da smo mi genocidni,mi smo mala maca za vas u tome,pa vi ste i svoje ubijali da bi kukali i da bi vam svijet pomogao

  2. У овој држави нема правде! Заклала је невино чедо и добила 10 година у затвору. Јадна је ово држава и њени правосудни органи!

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име