Емилију Балди продужен притвор до 23. јула

0
57
Фото: Горан Шурлан/РАС Србија

Вијеће Окружног суда Бањалука продужило је до 23. јула притвор Емилију Балди, осумњиченом за учешће у убиству бањалучког привредника Славише Крунића (48) и радника његовог обезбјеђења Жарка Павловића, те рањавања возача Горана Илића.

Портпарол Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић рекла је Срни да је за два мјесеца продужен притвор Балди због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешко убиство.

Тојагићева је навела да је Вијеће ову одлуку донијело на приједлог Републичког јавног тужилаштва, односно Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала.

– Републички јавни тужилац продужење притвора затражио је због опасности од бјекства, бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао омести кривични поступак утицајем на свједоке и саизвршиоце кривичног дјела, због тежине кривичног дјела, начина извршења и посљедица кривичног дјела, те свих других околности које указују да би пуштање осумњиченог на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда – додала је Тојагићева.

Емилио Балдо ухапшен је због убиства Крунића и Павловића, те рањавања Илића, а једномјесечни притвор му је одређен 25. априла.

Током злочина, који се догодио 22. априла у Гламочанима код Лакташа, убијен је и један од нападача – Жељко Ковачевић, док је од тада у бјекству Бенеди Ђукановић, за којим је Интерпол расписао међународну потјерницу.

Док се трага за Ђукановићем, осим Балде, у притвору је и недавно ухапшени боксер Родољуб Гајић, радник фирме “Сектор секјурити”, који се доводи у везу са убиством свог послодавца.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име