Ево како изгледа унутрашњост државног затвора у Источом Сарајеву: Иза зидина се крије луксуз (ФОТО)

0
2625
Фото: Аваз/РАС Србија

Савјет министара БиХ још није донио одлуку о почетку рада Завод за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ, познатијег као државни затвор у Источном Сарајеву.

У објекат је утрошено око 80 милиона марака, а затвор зјапи празан, док се чека да у њега уђу осуђени за најтежа кривична дјела, међу којима су и ратни злочини.

Иначе, у државном затвору требало би бити смјештено 480 затвореника осуђених пред Судом БиХ, а који су тренутно рапсоређени по ентитетским затворима и за које се тим установама плаћа за њихов смјештај.

Дан њиховог смјештаја плаћа се 40 КМ,а с обзиром да је таквих затвореника око 480, значи да мјесечно у те сврхе буде исплаћено више од 570 хиљада марака!

Ревизори су указали и на опасност да ће набављеној и инсталираној опреми у затвору, међу којом је и безбједносни, истећи гарантни рокови, а да се она неће почети ни употребљавати.

Из Министарства правде БиХ Аваз је успио добити фотографије које откривају у каквим ће условима боравити ратни злочинци и окорјели криминалци. Према ономе што се види на сликама, може се рећи да је ријеч о луксузу.

Тако ће им на располагању бити најмодернија кухиња, удобне собе сличне хотелским, најмодернија стоматолошка ординација, сала за рекреацију, фитнес и “љубавна соба”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име