Факултет физичког васпитања и спорта биће смјештен у дворани “Пеки” на Палама

0
249
Фото: Мариана Ђурић\РАС Србија

Начелник општине Пале Бошко Југовић и ректор Универзитета у Источном Сарајеву Стево Пашалић потписали су уговор о уступању простора спортске дворане “Пеки” у Палама, за потребе Факултета физичког васпитања и  спорта.

Југовић је рекао новинарима да општина има интерес да задржи Факултет за физичко васпитање и спорт на овим просторима, па сматрају да је ово тренутно најбоље рјешење.

„Општина уступа на кориштење 2.038 квадратних метара простора у Спортско-рекреативном центру “Пеки”, у сивој зони, за потребе Факултета физичког васпитања и спорта“ рекао је Југовић.

Он истиче да је Факултет привремено смјештен у просторије Економског и Правног факултета у Палама, те да Универзитет има могућност да обезбиједи пројектну документацију, припреми предрачуне, тендере и све оно што је неопходно да се радови што прије приведу крају.

„Општина ће и даље остати власник те дворане и њима уступити на располагање простор за кабинете, амфитеатре потребне за теоретски дио, као и паркинг-просторе и спортске терене“ навео је Југовић.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Стево Пашалић је истакао да је ово наставак активности којим се иде ка трајном рјешавању смјештаја Факултета за физичко васпитање и спорт.

„Потписали смо уговор о уступању просторија спортске дворане гдје постоје услови за изградњу осталих просторија за функционисање Факултета“ рекао је Пашалић и додао да је Факултет тренутно смјештен привремено у двије зграде Правног и Економског факултета у Палама, а спортска дворана била би трајно рјешење која је њима неопходна за практични дио. Истиче да ће Универзитет настојати да личним ангажовањем и новцем то учини.

„Ми у овом тренутку имамо новац, али пошто смо буџетска организација она морају бити одобрена за одређене намјере“ рекао је Пашалић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име